Procesor A12 môže ponúknuť až o 30% viac výkonu, než A11 z iPhonu X

Aj keď je procesor Apple A11 Bionic rýchlejší než väčšina mobilných procesorov, Apple ho plánuje prekonať. Nové iPhony by mali disponovať ešte výkonnejším čipom A12, o ktorom dnes získavame prvé informácie.

Známy leaker Ice Universe na internete zverejnil status, v ktorom informuje až o 30% náraste výkonu oproti čipu A11 Bionic. Čip mal v benchmarku z aplikácie GeekBench 4 získať zhruba 5 200 bodov v single-core teste, kým v multi-core teste ich získal vyše 13 000. Pre porovnanie súčasný procesor získal v oboch testoch približne 4 300 a 10 700 bodov. Čipy majú v súčasnosti jeden nedostatok – spotreba je až o 23% vyššia oproti očakávanej spotrebe procesoru vyrobeného pomocou 7nm procesu.

TSMC by však malo tieto procesory vyrábať práve s použitím 7nm procesu, pričom oproti 10nm čipom by mal ponúknuť o 20% viac výkonu a znížiť spotrebu až o 40%. Oproti zaužívanému 16nm procesu by to malo byť až 35% a 65% pri výkone aj spotrebe. Prečo má teda procesor určený pre iPhone X2 takú vysokú spotrebu, nie je celkom jasné. Nie je totiž jasné, či to má na svedomí výrobná vada alebo nedostatky v ešte nevyladenej architektúre čipu A12, keďže jeho vývoj ešte stále prebieha.

Ice Universe Apple A12 Leak

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.