Phil Schiller vysvetľuje, prečo Apple odmietol Steam Link

Aplikácia Steam Link, ktorá umožňuje streamovať hry z PC/Macu na iOS zariadenia, sa nakoniec vydania nedočká. Apple vysvetľuje prečo.

Ako sme písali cez víkend, Steam Link bol po prvotnom schválení Applom odmietnutý, údajne kvôli konfliktu s biznis modelom App Storu. Väčšina ľudí došla k záveru, že spoločnosť nechce ohroziť predaje svojich vlastných iOS hier tými od Valve – aj keď ide technicky len o zrkadlenie obrazovky z lokálneho PC.

Po roznesení témy v médiách neprekvapuje, že sa Apple k veci vyjadril. Viceprezident pre marketing, Phil Schiller, sa emailom ozval čitateľovi z MacStories, ako aj viacerým používateľom Redditu.

“Veľmi nám záleží na poskytovaní skvelých hier pre všetkých našich používateľov. Boli by sme nadšení, keby hry a služby od Valve boli dostupné na iOS a Apple TV.

Bohužiaľ, schvaľovací tím zistil, že iOS apka od Valve, vo svojej súčasnej podobe, porušuje viaceré smernice ohľadom používateľského obsahu, nákupov v aplikácií, kódov, atď. Bavili sme sa o týchto problémoch s Valve a budeme s nimi pokračovať v spolupráci, aby sme mohli priniesť Steam na iOS a Apple TV tak, aby bol v súlade s pravidlami obchodu.

Vyvíjame veľkú snahu na to, aby App Store prinášal každému ten najlepší zážitok. Aby sme sa uistili, že App Store je bezpečné miesto pre všetkých používateľov a férová príležitosť pre všetkých vývojárov, máme sadu jasných pravidiel, ktoré musí každý dodržiavať.”

Podľa všetkého to vyzerá, že Apple má problém s dostupnosťou Steam Store na ich zariadeniach – aj keď ide len o jeho streamovanú verziu z PC. Podľa pravidiel App Storu musí každý poskytovateľ plateného obsahu Applu odviesť tretinu ziskov, niečo na čo Steam asi ťažko pristúpi.

Otázkou teda zostáva, či je Valve ochotný poskytnúť verziu svojej apky, ktorá by obsahovala len streamovanie už zakúpených hier.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.