V Londýne zaplatíte pouličným hudobníkom už aj pomocou Apple Pay

Londýn ako prvá metropola na svete prináša bezkontaktné platby aj pre pouličných hudobníkov a umelcov.

To, že dnes takmer všade zaplatíte platobnou kartou alebo telefónom, so sebou prináša aj isté nevýhody. Obzvlášť pre vystupujúcich umelcov na uliciach Londýna a iných veľkých miest, ktorí sa spoliehajú na dobrovoľné príspevky v hotovosti.

A pokým v našich končinách sa mobilné platobné služby sotva rozbiehajú, v hlavnom meste Veľkej Británie už môžete mobilom aj prispieť nejaké drobné na účet interpreta.

Miestna iniciatíva Busk in London pod vedením starostu Sadiqa Khana, sa spojila s firmou iZettle, ktorá záujemcom o verejné vystupovanie poskytne bezkontaktné platobné terminály. Tie sú zatiaľ dostupné pre 32 okrskov Londýna, no v najbližších mesiacoch sa ich dostupnosť rozšíri.

Charlotte Campbell na obrázku si nastavila hodnotu príspevkov na 2 libry. Stačí priložiť telefón. Zdroj: Guardian

Hudobníci už aj vidia návratnosť tejto technológie. Charlotte Campbell, ktorá sa tejto aktivite venuje na plný úväzok, si len po dvoch týždňoch testovania všimla veľký nárast v tržbách.

“Bojím sa, že keď sa my pouliční umelci nedokážeme adaptovať do bezhotovostej spoločnosti, ku ktorej sa blížime, môžeme sa stať mŕtvou umeleckou formou.” dodáva Charlotte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť