Nový Wi-Fi štandard WPA3 čoskoro zlepší zabezpečenie sietí

Wi-Fi Aliancia tento týždeň oznámila vývoj nového šifrovacieho štandardu WPA3. Do obehu by sa mal dostať ešte tento rok.

Nová generácia šifrovacieho štandardu prichádza len krátko po Wi-Fi zraniteľnosti KRACK, ktorá sa objavila koncom minulého roka a týkala sa všetkých bezdrôtových sietí s WPA aj WPA2 šifrovaním.

Wi-Fi aliancia, za ktorou stoja okrem iného spoločnosti ako Apple, Intel a Microsoft, v tlačovej správe oznámila, že WPA3 prinesie omnoho vyššiu mieru zabezpečenia ako jeho predchodcovia. Vylepšenia by sa mali obzvlášť týkať verejných Wi-Fi sietí, napríklad v kaviarňach a obchodoch, no taktiež používateľov, ktorí si zvolia jednoduchšie heslá.

WPA3 bude taktiež používať 192-bitové šifrovanie v súlade so smernicami CNSA (Commercial National Security Algorithm), určené predovšetkým pre vládne a iné vysoko zabezpečené siete.

Bližšie detaily o novom štandarde by sme sa mali dozvedieť čoskoro. Podľa všetkého by sa malo WPA3 dostať na trh niekedy v priebehu tohto roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.