Na internete sa objavujú prvé unboxing videá HomePodu

HomePod-Availability_Apple-music_012218

Od včera sa začal oficiálny predaj nového produktu Apple, HomePodu. Inteligentný reproduktor, ktorého najväčšou prednosťou okrem skvelého hudobného zážitku je aj hlboká integrácia hlasového asistenta Siri. Predaj sa začal v celej prvej vlne, do ktorej patrí USA, Veľká Británia a Austrália. 

Prvé kusy sa už dostali ku svojim novým majiteľom, ktorí si ho objednali 26. januára. Ostatní ale nemusia zúfať, Apple má dostatočné zásoby aj v kamenných predajniach. Server MacRumors si zašiel osobne prevziať niekoľko HomePodov, ktoré si objednal. Redaktor Dan z MacRumors strávil niekoľko hodín testovaním kvality zvuku, integráciou Siri, HomeKit ovládaním, integráciu ovládania dotykom a ďalšími funkciami.

Z dizajnovej stránky je HomePod možno prekvapivo malý. No na druhej strane je zase ťažký a má pevnú konštrukciu. Je pokrytý mäkkým, ohybným sieťovinovým materiálom, určeným na vylepšenie zvukového zážitku. Taktiež aj napájací kábel HomePodu je pokrytý rovnakým materiálom ako zariadenie. Musíme podotknúť, že napájací kábel nie je oddeliteľný (ako sme zvyknutí pri ostatných Apple produktoch) a je pevne zabudovaný v zariadení. Nečakajte žiadny USB či napájací port v zariadení s oddeleným napájacím káblom. Jedná sa o prvé zariadenie od Apple, ktoré je balené ako jeden kus.

Po chvíli útrap prežitých pri nastavovacom procese (ktorý ako sa zdá, je nejakým spôsobom prepojený s HomeKitom a iCloud Keychainom a teda sa jedná o niečo čo server MacRumors najbližšie preskúma), sa podarilo HomePod nastaviť a spojazdniť pomocou alternatívneho Apple ID. Zvuk, ako už napovedali úplne prvé unboxingy a recenzie je úplne famózny.

Hudba je svieža a čistá, pričom HomePod zvýrazňuje a oddeľuje každý element piesne. I keď nie ste audiofil, určite okamžite zaregistrujete vysokú kvalitu zvuku HomePodu. HomePod bol testovaný so službou Apple Music (na ktorú bol predovšetkým určený), no dokáže prehrávať hudbu aj od služieb tretích strán ako je Spotify pomocou funkcie AirPlay.

Funkcia detegovania hlasu HomePodu taktiež pracuje výborne. HomePod bude bez problémov počuť frázu “Hey Siri” (hlasový príkaz, ktorý aktivujete Siri a ten bude počúvať váš príkaz, vlastne tak ako na iPhone) aj z druhej strany izby dokonca aj keď sa bude prehrávať pieseň vo vysokej hlasitosti. Hlasový asistent Siri je veľmi užitočný pri prehrávaní obsahu Apple Music a ovládaní HomeKit zariadení. Ak ste ale už mali skúsenosť s Amazon Alexa, všimnete si hneď niekoľko nedostatkov.

Siri na HomePode je v podstate to isté ako Siri na iPhone, takže má takmer rovnaké funkcie na obidvoch zariadeniach. Apple nijakým spôsobom neinovoval a nepridal “extra funkcie” do hlasového asistenta Siri pre HomePod , čo radíme k tým horším aspektom zariadenia.

komentár
  1. no len okrem Siri, ktore je tupe nevidim nejaky zmysel tohto repro.. take jamo ds4 s bt su lacnejsie a zvukovo hadam este lepsie ako ten homepod..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.