Ming-Chi Kuo je späť a predpovedá lacnejšie iPhony

Už keď sme si mysleli, že najúspešnejší analytik firmy Apple sa poberie do dôchodku, vracia sa s informáciami o cenovej politike nových iPhonov.

Kuo dnes, tesne pred WWDC, zverejnil prvú správu na svojej novej pozícii vo firme TF International Securities. Podľa nej bude cenová hladina nového tria iPhonov omnoho agresívnejšia než minulý rok.

Najvyšším modelom bude veľký “iPhone X Plus”, ktorý v ponuke nahradí doterajšiu pluskovú verziu a cenovo na tom bude podobne ako dnešný iPhone X. Podľa Kua by sa mal predávať v rozmedzí 900 až 1 000 dolárov (u nás okolo 1 000 až 1 100 eur). Nástupca klasického 5,8″ iPhonu X pritom cenovo poklesne o jednu až dve stovky – na 800 až 900 dolárov (900 až 1 000 eur).

A napokon plánuje Apple predstaviť “vstupný” model s rovnakým dizajnom a Face ID, avšak 6″ LCD displejom, hliníkovým rámom a absenciou 3D Touch. Ten by mal stáť 600 až 700 dolárov (700 až 800 eur), teda teoreticky menej ako minuloročný najlacnejší iPhone 8.

iphone 2018
Render troch nových iPhonov na základe nedávno uniknutých rozmerov. Zdroj: MacRumors

Dôvodom na zníženie cien je okrem efektívnejšej výroby komponentov aj zmena politiky Applu. Spoločnosť sa totiž obáva, že 999-dolárovú cenovku minulý rok trochu prestrelila. Aj napriek tomu, že zisky sa naďalej zvýšili, počet predaných iPhonov oproti minulým ročníkom poklesol.

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.