Google končí s tabletmi

Pokiaľ ide o tablety, Google v nich nikdy nevynikal. Jediný značný úspech zaznamenali tablety Google Nexus alebo Samsung Galaxy Tab.

Tomuto trhu dnes jednoducho kraľuje Apple s Microsoftom, ktorí dokázali trafiť klinec po hlavičke. Možno práve to je dôvod, prečo to Google vzdal s tabletmi. Spoločnosť z oficiálneho webu Androidu potichu odstránila sekciu Tablets, čo môže značiť, že spoločnosť už do budúcna nepočíta s ich ďalšou softvérovou podporou. Posledným tabletom od Google bol Pixel C, predstavený v roku 2015.

Budúcnosťou sa zdá byť práve model 2 v 1. Ako Apple, tak Microsoft ponúkajú riešenia tabletov s odnímateľnými klávesnicami a podporou dodatočného príslušenstva, napríklad v podobe stylusu. Tieto tablety tiež ponúkajú pokročilý operačný systém a tešia sa aktívnej podpore vývojárov. To sa o tabletoch so systémom Android povedať nedalo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.