Microsoft skúsi po rokoch znovu konkurovať iPadu s lacnejším modelom Surface

Iba krátko po predstavení firemného displeja Surface Hub zverejnil portál Bloomberg správu, že Microsoft sa po dlhej dobe opäť chystá konkurovať iPadu.

Správa sa týka, ako inak, tabletov Surface, ktoré sú aj vďaka svojej technickej výbave pokladané skôr za konkurenciu MacBooku a nie iPadu. Na rozdiel od neho sú vybavené x86-64 procesorom a ponúkajú desktopový operačný systém Windows 10, takže užívatelia môžu používať plnohodnotné verzie programov ako je Photoshop. K tomu sa k nim dá pripojiť rozličné príslušenstvo pomocou zaužívaných konektorov, ako na MacBooku, a dá sa k nim pripojiť klávesnica s touchpadom. Háčik je samozrejme v cene, Surface Pro sa rovná MacBookom.

To by sa ale už onedlho mohlo zmeniť, pretože Microsoft chce údajne po niekoľkoročnej pauze opäť konkurovať iPadu. Už v druhej polovici roka 2018 by sa mal dostať na trh nový lacnejší Surface s cenou okolo 400 dolárov. Stále je to drahšie oproti iPadu, ale záujemcovia sa majú na čo tešiť. V prvom rade bude disponovať USB-C konektormi, takže sa sem bude dať pripojiť rôzne príslušenstvo ako pri MacBookoch Pro. Ďalej má ponúknuť 64GB alebo 128GB úložisko a voliteľné LTE pripojenie. Vo vnútri tiež nájdeme procesor a grafický čip od Intelu, ako v MacBookoch.

10-palcový tablet by mal ponúknuť mierne odlišný dizajn. V prvom rade bude mať zaoblené rohy ako má iPad, takže tablet už nebude taký hranatý ako jeho profesionálny brat. Zachová si tiež stojan, ktorý sa nachádza na tabletoch Surface Pro. Bude mať ale menšiu batériu, pričom tá by mala vydržať len do 10 hodín, kým Surface Pro má 13,5-hodinovú výdrž batérie. Potešujúcou správou je, že Microsoft už nechce experimentovať s nezmyslami a tablet bude mať plnohodnotný Windows 10 Pro.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.