iPhone X tento rok z ponuky zmizne, nahradia ho tri nové modely v rôznych cenách

iPhone X je špeciálnym výročným modelom a tak to asi aj ostane. Tento rok ho Apple vyhodí z ponuky a nahradí trojicou nasledovníkov. Tie doplnia staršie modely.

Podľa nášho obľúbeného analytika Ming-Chi Kua z KGI Securities Apple v roku 2018 predstaví opäť tri nové modely iPhonu – každý s displejom bez rámikov a Face ID. Napriek každoročnej tradícii spoločnosti, minuloročnú vlajkovú loď za zlacnenú sumu tentoraz predávať neplánuje.

Namiesto toho by mala byť predstavená druhá generácia iPhonu X za rovnakú sumu 999 dolárov (teda 1 200 eur u nás), ktorú doplní väčší iPhone X Plus za ešte vyššiu cenovku (zrejme okolo 1 099 dolárov). Situáciu pritom mierne komplikuje zvláštny stredný model s 6,1-palcovým LCD displejom, ktorý nahradí momentálny “midrange” v podobe iPhonu 8. Odhaduje sa podobná cenovka okolo 650 až 750 dolárov.

Predpokladaná ponuka iPhonov v roku 2018 by tak mohla vyzerať nasledovne – od najlacnejšieho po najdrahší:

  • iPhone SE (možno iPhone SE 2?)
  • iPhone 7 a 7 Plus
  • iPhone 8 a 8 Plus
  • iPhone (6,1″ LCD)
  • iPhone X (2)
  • iPhone X Plus
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.