Apple spúšťa Apple Music for Artists, analytické nástroje pre interpretov

Apple Music práve dostala podrobné štatistiky pre interpretov, zatiaľ len v bete. Dobieha tak konkurenciu.

Hudobná služba od Applu po vyše dvoch rokoch od spustenia dostáva nástroje na sledovanie počtu prehraní, návyky ich fanúšikov a množstvo ďalších informácií. Konkurenčné Spotify a YouTube už podobnými nástrojmi disponujú nejaký ten rok. Apple dúfa, že svoje oneskorenie umelcom vynahradí intuitívnosťou rozhrania a hĺbkou ponúkaných informácií.

Okrem základných údajov, akými sú počet streamov, počet prehraní v rámci rádiových staníc, či množstvo predaných albumov, prinesú nástroje aj podrobný prehľad štatistík ako presná poloha, pohlavie a vek fanúšikov a taktiež zoznam všetkých Apple Music playlistov, na ktorých sa nachádza ich hudba. Údaje siahajú až do roku 2015, kedy bola služba spustená a prehliadať sa budú dať aj na základe jednotlivých cieľov v podobe časovej osi.

Interpretom by nástroje mali pomôcť lepšie sa prispôsobiť svojim poslucháčom, či napríklad naplánovať turné podľa obľúbenosti v jednotlivých mestách. Obzvlášť prospešné budú pre indie hudobníkov a malé vydavateľstvá, ktoré nemajú jednoduchý prístup k veľkým prieskumom trhu.

Apple Music for Artists bude zatiaľ dostupné pre vybranú skupinu interpretov ako beta, po vychytaní všetkých múch by mala byť dostupná pre všetkých. Najprv ako webová stránka, no v pláne je eventuálne aj mobilná apka. V budúcnosti by sa mohli objaviť aj finančné údaje, kvôli komplexnosti licenčných poplatkov ich však Apple do prvej verzie nezakomponoval.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.