HomePod dostane s iOS 12 podporu pre telefónne hovory a ďalšie funkcie

HomePod Control Center AirPlay 2

iOS 12 prinesie hneď niekoľko noviniek pre iPhone a iPad, o nových funkciách pre HomePod však na WWDC nepadlo ani slovo.

Smart reproduktor však beží na upravenej verzii iOS, takže vždy išlo len o otázku času. Francúzsky blog iGeneration.fr teraz prichádza s informáciou, podľa ktorej sa iOS 12 vo verzii pre HomePod momentálne testuje interne.

A prísť by mal s niekoľkými vítanými zlepšeniami. Konkrétne by sa cez HomePod malo konečne dať telefonovať aj bez použitia iPhonu – aktuálne ho je možné použiť len ako externý reproduktor po uskutočnení hovoru. HomePod by tak mal mať prístup k vašim kontaktom a v prípade potreby vedieť vytočiť konkrétne čísla, ako ich aj prijímať.

iOS homepod hovory

Taktiež by sa mohla objaviť možnosť počúvať hlasovú schránku či vyhľadávať v histórii hovorov. Siri by sa mala naučiť nové veci, konkrétne sa spomínajú informácie o jedle a jeho nutričných hodnotách a známych osobnostiach. Pomocou Find My iPhone si zas budete môcť vyhľadať svoje zariadenia a nastaviť bude možné viac než jeden časovač súčasne.

V neposlednom rade by malo byť s iOS 12 jednoduchšie presúvanie medzi rôznymi Wi-Fi sieťami. Momentálne sa dá bezdrôtová sieť nastaviť len pri úvodnej inštalácii, po novom by sa HomePod vedel pripojiť na akúkoľvek sieť, ku ktorej máte na iPhone uložené heslo.

iOS 12 pre HomePod vyjde v septembri spolu s verziou pre iPhone, no jej verejnú ani vývojársku beta verziu neočakávame. Takisto nie je isté, ktoré zo spomínaných funkcií sa dostanú do finálnej verzie systému.

Špeciálne Q&A

Ohľadom HomePodu Apple taktiež túto stredu organizuje live chat so svojimi zamestnancami na apple.com. Ak máte ohľadom HomePodu otázky, môžete ich odoslať prostredníctvom formulára na oficiálnom HomePod komunitnom portáli.

Špecialisti by mali následne v stredu, 25. júla medzi 11:00 a a 15:00 západoamerického času na otázky zodpovedať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.