Apple Music rozširuje možnosti webových widgetov, čaká nás plný web klient?

Apple práve drastickým spôsobom rozšíril možnosti prehrávania hudby z Apple Music pomocou webových widgetov.

Apple Music doteraz chýba dostupnosť cez webový prehliadač, na rozdiel od všetkých konkurenčných služieb ako Spotify ju totiž možno ovládať len cez mobil, alebo iTunes. Dostupné sú základné widgety, ktoré môžete vložiť do svojej webovej stránky, dodnes však ponúkali len krátke náhľady jednotlivých skladieb.

Dnes, len pár hodín pred WWDC konferenciou Apple aktualizoval stránku s webovými nástrojmi pre Apple Music. Na linku vyššie si môžete vyskúšať, čo všetko nové widgety dokážu. Kľúčovou zmenou je, že sa teraz do služby môžete prihlásiť so svojim Apple ID a prehrávať cez web plné skladby. Navyše môžete dané skladby pridávať priamo do svojej knižnice.

Novinka vzbudzuje otázku, prečo by Apple takúto funkcionalitu pridal práve dnes. Je možné, že sa na dnešnej večernej prezentácii dočkáme predstavenia samostatného webového rozhrania pre Apple Music? Určite by šlo o vítanú zmenu, nehovoriac o iTunes, ktoré potrebuje prerobiť už niekoľko rokov.

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.