Fortnite: Battle Royale vychádza na iPhone

Zatiaľ čo PUBG je dostupné iba na čínskom trhu, jeho úhlavný rival bude dostupný globálne. Epic Games totiž oznámili vydanie fenoménu Fortnite: Battle Royale aj na iPhone a iPad.

Hra bude navlas totožná s verziou, ktorá je dostupná už pár mesiacov pre PC, Mac a konzoly. Rozdiel je samozrejme vo veľkosti displeja, na ktorom sa dá hrať, ako aj v ovládaní, ktoré bude prispôsobené pre dotykový displej. V súvislosti s tým by mohla hra ponúknuť určité zjednodušenia, ako napríklad automatické zbieranie zbraní zo zeme, ako to má PUBG Mobile. Za zmienku tiež stojí, že hra na rozdiel od PUBG nebude vyžadovať registráciu cez WeChat ani QQ, čo podstatne zjednoduší vstupovanie do hry. Veľmi pekným prírastkom je podpora cross play medzi iOS, PC a PS4. Čo tiež samozrejme zahŕňa Mac.

[poll id=”16″]

Vývojári však z nejakého dôvodu vynechali z projektu Xbox One, ktorý ešte minulý rok priniesol cross-platform multiplayer pre Minecraft s výnimkou PS4. Vina bola na strane Sony, ktoré v tom čase uviedlo, že nechce vystaviť svojich hráčov vonkajším vplyvom. To však, zdá sa, pri Fortnite neplatí. Čo sa už samotného vydania na iPhone týka, už od 12. marca/března sa hráči môžu registrovať do testovacieho iOS Invite Eventu. Hra vyžaduje iPhone 6S/SE, iPad mini 4, iPad Pro, iPad Air 2 alebo novšie so systémom iOS 11.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.