FaceTime konkurent Google Duo prináša novú funkciu “videospráv”

Google Duo, aplikácia na videohovory od Google, ktorá svojim spôsobom pripomína FaceTime, získala predvčerom vďaka aktualizácií novú funkciu. Po novom máte možnosť v tejto aplikácií zanechať recipientovi video-hlasový mail, ak druhá strana neodpovedá.

Google vysvetľoval, že ak osoba, ktorej voláte, zloží hovor (alebo neodpovie) budete následne môcť nahrať až 30 sekundové video a odoslať ho, aby si ho “pozrela” neskôr. Táto videospráva môže byť následne prehraná v aplikácií Duo kliknutím na ikonu odosielateľa. Akonáhle bude videospráva prehraná, aplikácia Duo ponúkne funkciu “Call Now” aby sa mohlo odosielateľovi následne spätne zavolať. Všetky videosprávy sa automaticky vymažú po 24 hodinách akonáhle si recipient video pozrie. Je ale možnosť si video uložiť v knižnici fotiek v iPhone.

“Niekedy nemá vaša mama čas na videohovor, aj keď jej chcete práve ukázať svoj kulinársky výtvor. To isté sa môže stať, keď chcete priateľovi oznámiť víťazstvo svojho obľúbeného športového tímu. No aj keď váš hovor zmeškajú, vy budete mať príležitosť ukázať im, prečo ste im volali. Počnúc dneškom, môžete v aplikácií Google Duo zanechať videosprávu kedykoľvek, keď recipient hovor neprijme.”

Google Duo, pôvodne predstavený v auguste 2016, funguje na platformách iOS a Android. Užívateľ sa s pomocou svojho telefónneho čísla zaregistruje a okamžite môže začať videohovor s ktoroukoľvek osobou, ktorá má túto aplikáciu tiež nainštalovanú. Duo sa takmer stále v Spojených štátoch zobrazuje v top 20 bezplatných aplikácií zameraných na sociálne siete. Vďaka novej aktualizácií sa posunul v rebríčku na 15. miesto.

Aplikáciu Google Duo si môžete stiahnúť zadarmo na App Store.

UložiťUložiťUložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.