Facebook Messenger dostane zjednodušené rozhranie, tmavú tému a ďalšie novinky

Zdá sa, že Facebook konečne plánuje vydať svoj dlho sľubovaný redizajn Messengeru. Prinesie prehľadnejšie rozhranie a taktiež tmavý mód.

Ak je jedna vec, na ktorej sa s Messengerom snáď všetci zhodneme, je jeho neprehľadný dizajn preplnený nepotrebnými funkciami. U nás azda najpoužívanejší komunikačný nástroj od svojho začiatku len pridával nové a nové nástroje – chat boty, príbehy, dokonca hry.

Prerástlo to až do momentu, kedy bol Facebook nútený predstaviť jeho oklieštenú verziu Messenger Lite. V priebehu týždňa však spoločnosť predstavila radikálny redizajn aplikácie, ktorý sa zameriava na prehľadnosť a optimalizáciu výkonu. Server The Next Web priniesol prvé zábery novej apky.

facebook messenger

Okrem tmavého módu ponúkne nová verzia aj dizajn výrazne inšpirovaný vstavanými iOS aplikáciami. To znamená veľké hrubé fonty, okrúhle ikony a množstvo čistých plôch. Tlačidlá pre fotoaparát a príbehy boli presunuté do hornej časti k veľkému nadpisu a na spodnej časti teraz nájdeme len tri ikony.

Zmenili sa aj chatovacie bubliny. Po vzore iMessage, či Skypu teraz prinášajú ľahké farebné prechody. Facebook taktiež vraví, že aplikácia bude rýchlejšia. Neodstraňuje však žiadne doterajšie funkcie. Kedy sa nová verzia objaví na našich obrazovkách nevieme, malo by to však byť “naozaj čoskoro”.

facebook messenger tmava tema

UložiťUložiťUložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.