Apple uzatvára dohody o exkluzívnom videoobsahu pre Apple News

WIRED | Apple WWDC 2015 Photo by Bryan Derballa

Apple sa začína realizovať na poli spravodajstva a zatiaľ čo on sám nechystá žiadne podcasty, užívateľom chce poskytnúť prístup k jednej z najlepších spravodajských platforiem na trhu.

Samozrejme ňou máme na mysli Apple News, ktoré by sa po akvizícii služby Texture mali dočkať prémiovej predplatnej verzie po vzore Apple Music. Integrácia by odstránila súčasný problém s aplikáciou News, kde si môžu užívatelia predplatiť jednotlivé časopisy zvlášť. Toto služba Texture rieši jedným predplatným na štýl Netflixu, kde za 10 dolárov mesačne majú predplatitelia prístup k viac ako 200 publikáciám.

Apple však zrejme nechce, aby bola jeho spravodajská aplikácia len o texte. Server Digiday totiž uviedol, že Apple začína uzatvárať dohody o časovej exkluzivite na rôzne videá, ku ktorým patrí aj dokumentárny seriál Future History: 1968 z produkcie BuzzFeed News. V rámci partnerstva debutovali prvé tri epizódy seriálu na Apple News a až o týždeň sa dostali na Facebook Watch, YouTube, Twitter a aplikácie BuzzFeed.

Za zmienku stojí, že BuzzFeed bol s partnerstvom spokojný. Epizódy totiž počas prvého týždňa dostupnosti vyzbierali státisíce zhliadnutí, hoci konkrétne číslo nebolo zverejnené. Na YouTube, Twitteri a Facebook Watch však od 28. apríla/dubna získali len 110 000 videní. Seriálu navyše pomáha aj fakt, že história z roku 1968, čo zahŕňa aj atentát na Martina Luthera Kinga Jr., je podaná spôsobom stvoreným pre mobilný displej. Konverzácie medzi Kingom a jeho manželkou sú napríklad vizualizované ako konverzácia cez SMS. Relácia navyše využíva vertikálny formát.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.