Druhá beta watchOS 5 je vonku, prináša aplikáciu Walkie-Talkie

Jednou z kľúčových noviniek nového watchOS je apka slúžiaca na kommunikáciu medzi používateľmi Apple Watch. Prináša ju práve vydaná druhá beta verzia.

Walkie-Talkie, v preklade vysielačka, ako už názov napovedá, umožňuje jednosmernú komunikáciu medzi dvoma majiteľmi Apple Watch. Rovnako ako na klasickej vysielačke musíte stlačiť a aj podržať tlačidlo, až potom hovoriť.

Server MacRumors už update stihol otestovať a kvalita hovorov je podľa nich na výbornej úrovni. Keď aplikáciu prvýkrát spustíte, musíte si vybrať jeden z vašich kontaktov, s ktorým budete následne komunikovať.

Zaujímavé je, že vysielačka ignoruje tichý mód aj režim pre kino a keď ju máte aktivovanú, druhá osoba vás môže kedykoľvek bez opýtania kontaktovať. Tento fakt signalizuje žltá ikonka v hornej časti ciferníku. Viac informácií, ako aj ďalšie screenshoty, si môžete pozrieť na tomto odkaze.

watchOS 5 je dosupný len pre registrovaných vývojárov a rovnako ako po minulé roky, ani tento neočakávame sprístupnenie verejnej beta verzie. Na vydanie pre verejnosť si budeme musieť počkať do septembra.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť