Bloomberg: AirPower vyjde v septembri, iPhone X takmer nemal nabíjací port

Senior Vice President of Worldwide Marketing at Apple Philip Schiller introduces AirPower, a wireless charging system, during a media event at Apple’s new headquarters in Cupertino, California on September 12, 2017. / AFP PHOTO / Josh Edelson (Photo credit should read JOSH EDELSON/AFP/Getty Images)

Mark Gurman v novom článku pre Bloomberg prezradil dôvod za oneskorením nabíjačky AirPower a taktiež reálnu možnosť, že z iPhonu jedného dňa úplne zmiznú porty.

Nabíjacia podložka AirPower bola predstavená minulý september po boku iPhonu X, ako vlastné riešenie Applu na nabíjanie viacerých zariadení súčasne. Odvtedy prešiel už takmer rok a o nabíjačke ani chýru, ani slychu.

Podľa Gurmana za to môžu technické problémy pri vývoji. Inžinieri spoločnosti ju chceli vidieť na trhu už teraz v júni, no narazili na komplikácie. AirPower sa totiž technologicky odlišuje od ostatných riešení na trhu a aby sa zariadenia dokázali nabíjať na ktoromkoľvek mieste podložky, musí obsahovať viacero rôznych indukčných senzorov vedľa seba.

Nabíjačka je kombináciou voľného štandardu Qi a proprietárnej technológie, ktorú poháňa vlastný Apple čip a veľmi zjednodušená verzia iOS, ktorá má na starosti efektívnu distribúciu energie a párovanie so zariadeniami. To však spôsobuje len ďalšie komplikácie. Jej vývoj sa však snáď blíži ku koncu a zamestnanci ju už vo veľkom testujú na vlastných zariadeniach, plánovaný dátum vydania je momentálne stanovený na september.

AirPower je len jedným z produktov, ktorým sa chce spoločnosť priblížiť bezdrôtovej budúcnosti. Gurman zaskočil informáciou, že sa Apple údajne už teraz pohrával s myšlienkou odstrániť z iPhonu X Lightning port a spraviť z neho prvý výhradne bezdrôtový smartfón. Pomalé bezdrôtové nabíjanie, ako aj cena pribalenej bezdrôtovej nabíjačky tento plán napokon znemožnili, stále je to však niečo, s čím by sme do budúcna mali rátať.

Vedeli by ste si predstaviť používanie takéhoto iPhonu a dokázali by ste sa vzdať káblovej nabíjačky? A aký je váš názor na dlho odkladaný AirPower? Vyjadrite sa v diskusii nižšie, radi si prečítame vaše názory.

komentáre
  1. No to je vsetko pekne lenze som zvedavy ako Apple chce riesit sluchatka v baleni. Nemyslim si, ze by sme v krabicke nasli len iPhone. Ci Airpod budu v baleni ? :)

    0
    0
  2. Myslím, že by bez hanby prestali dávať sluchátka do balenia a ako odpoveď by o trochu zlacneli airpods..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.