Samsung Galaxy S9 a S9+ porazili iPhone X v displeji a fotoaparáte, no vo výkone ďaleko zaostávajú

Pár dní dozadu boli predstavené nové vlajkové zariadenia spoločnosti Samsung s označením Galaxy S9 a S9+. V prvých hodnoteniach predbehli tieto dve zariadenia vlajkovú loď Applu – iPhone X ako v kvalite displeja (S9), tak aj fotoaparátu (S9+). Ale ak sa bavíme o výkone, iPhone X je zatiaľ stále jasným víťazom.

V porovnávacom teste od AnandTech proti sebe stáli Samsung Galaxy S9 vybavený čipom Exynos 9810, iPhone X (A11 Bionic) a iPhone 7 (A10). A11 čip v iPhone X vyhral v každom teste. Dokonca iPhone 7 s čipom A10 v niektorých oblastiach prekonal Samsung Galaxy S9. Samsung vo svojich najnovších zariadeniach používa dva oddelené čipy. Jedným je už vyššie spomenutý Exynos 9810 a druhým Snapdragon 845 od Qualcommu.

Exyons 9810 síce bez problémov výkonom prekonal Snapdragon 845 ale nemohol sa rovnať A11 Bionic čipu. Napríklad v jednojadrovom GeekBench 4 teste sa čip Exynos 9810 (Samsung) pohyboval v rozpätí 3,724 a 3,440 bodov. V porovnaní A11 Bionic čip v iPhone X  dosiahol 4,630 bodov. Samsung Galaxy S9 bol dokonca porazený aj iPhonom 7 (A10) s 4,007 bodmi.

Vo WebXPRT teste, ktorý sa zameriava na HTML5 a JavaScript úlohy získal A11 Bionic 352 bodov, pričom Exynos 9810 (Samsung) získal iba 178 bodov a Snapdragon 845 (Samsung) 291 bodov. Podobné výsledky dostávame aj pri teste Speedometer 2. iPhone X (A11 Bionic), iPhone 8 (A11) a iPhone 7 (A10) svojím výkonom porazili obidva procesory použité v nových zariadeniach Samsungu.

Keď ide o grafický výkon, iPhone X opäť víťazil a porazil tak obidva čipy od Samsungu. Výsledky týchto porovnávacích testov nového Samsungu Galaxy S9 a S9+ si môžete pozrieť na stránkach AnandTech.

Aj naďalej je jasné, že Samsungu sa zatiaľ nepodarilo vyrovnať sa vo výkone čipom od Apple, nakoľko Apple dokáže s vlastnou vývojovou divíziou zo svojich čipov vytiahnúť maximum.

Musíme poznamenať, že okrem výkonu existuje ešte jedna oblasť, kde sa nemôže Samsung rovnať Apple. V technológií rozpoznávania tváre. Ako poznamenal CNET, Galaxy S9 a S9+ stále využívajú 2D systém rozpoznávania tváre a očí, ktorý sa nemôže rovnať bezpečnosti a technológií 3D skenovania tváre od Apple.

Samsung Galaxy S8 tiež disponoval 2D technológiou rozpoznávania tváre a dal sa ľahko oklamať fotkou. I keď je táto technológia v S9 a S9+ “vylepšená” aby rozpoznávala jedinečné rysy zo vzdialenosti a odfiltrovala väčšie množstvo neoprávnených pokusov o prístup, stále sa vo všeobecnosti jedná o ten istý systém. Nakoľko nie je táto technológia Samsungu natoľko bezpečná ako Face ID, pokračuje juhokórejská spoločnosť v kombinovaní technológie rozpoznávania tváre s rozpoznávaním odtlačkov, teda biometrickou autentifikáciou, ktorú Apple opustil v prospech Face ID.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.