Čínsky telekomunikačný úrad odhalil informácie o batériách a RAM v iPhone XS, XS Max a XR

iPhone XS and XS Max

Apple je v mnohých veciach taj trochu tajnostkár a na niektoré detaily jeho zariadení si nejaký čas počkáme. Napríklad, až sa tieto informácie dostanú von vďaka telekomunikačným úradom, ktoré robia obsiahle testovania produktov predtým, než povolia ich uvedenie na trh.

To je aj prípad čínskej TENAA, vďaka ktorej často unikajú na internet informácie či fotky nových Samsung telefónov. Spoločnosť však teraz zverejnila aj niektoré informácie o dvojici práve vychádzajúcich telefónov iPhone XS a iPhone XS Max.

Napriek tomu, že Apple sľubuje v prípade hlavného nástupcu, 5.8-palcového iPhonu XS, o 30 minút dlhšiu výdrž batérie, vovnútri telefónu sa nachádza batéria s o trochu nižšou kapacitou. Kým predošlý model X ponúkal batériu s kapacitou 2 716 mAh, pri iPhone XS je to 2 658 mAh alebo o 2,2% menej. Zdá sa teda, že najväčší podiel na dlhšej výdrži batérie majú v tomto prípade úspornejšie 7nm čipy a softvérová optimalizácia.

Dokumenty tiež potvrdzujú, že iPhone XS Max je nielen najväčší, ale má zároveň najväčšiu kapacitu batérie so všetkých. Má až 3 174 mAh batériu, čo je o 16,8% viac v porovnaní s iPhone X a až o 19,4% oproti iPhonu XS. Napriek výraznému rozdielu je ale výdrž batérie dlhšia len iba o 1,5 hodiny. Hlavným vinníkom však v tomto prípade bude vyššie rozlíšenie displeja.

Známe su nám už aj informácie o iPhone XR – 2 942 mAh. To je o 8,3% viac oproti X, 10,6% oproti iPhone XS a o 7,3% menej oproti modelu XS Max. Aj vďaka tomu má iPhone podľa oficiálnych špecifikácií najdlhšiu výdrž batérie. Na jedno nabitie totiž vydrží do 15 hodín browsovania, 16 hodín streamovania videa cez WiFi, 25 hodín telefonovania alebo 65 hodín počúvania hudby. Dôvody sú viaceré. Hlavným je ale to, že má displej s nižším rozlíšením – 1728 x 828 pri tradičných 326 ppi.

Z tabuliek sa tiež dozvedáme, že zatiaľ čo iPhone XS a XS Max majú 4GB RAM, iPhone XR má len 3GB. Potvrdzujú sa tým teda informácie, ktoré už skôr zverejnil Ming-Chi Kuo.

iPhone XR Colors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.