Apple Watch a AirPods za posledných 12 mesiacov vygenerovali 10 miliárd dolárov

Apple ani po štyroch rokoch od uvedenia prvého modelu Apple Watch neodhaľuje predajné čísla, vďaka čomu by sa mohlo zdať, že produkt nie je medzi ľuďmi až taký populárny. Tim Cook nám však dal zrejme prvé konkrétne číslo z kategórie Wearables, ktorú tvoria dva produkty: Apple Watch a AirPods.

Kategória sa podľa Tima Cooka dočkala za posledných 12 mesiacov 60% nárastu, čo sa odrazilo aj na tržbách. Tie presiahli 10 miliárd dolárov a tak by sme sa mohli čoskoro dočkať aj konkrétnejších čísel o predajoch jednotlivých produktov – AirPods a Apple Watch – od agentúr ako je IDC. Tim Cook k hodinkám Apple Watch dodal ešte toľko, že tohtoročný júnový/červnový kvartál bol rekordný, tržby vzrástli o približne 45%. Stalo sa tak pritom len pár mesiacov pred očakávaným odhalením nového modelu. Ten by mal, podľa špekulácií, priniesť väčší displej (40mm a 45mm), lepší snímač krvného tepu a dodatočné novinky.

apple watch hermes jar 2018
Nové kožené náramky od Hermès.

Po minuloročnom vzore hodiniek Tim Cook nepovedal nič konkrétne ani k slúchadlám AirPods. Povedal len, že Apple je nadšený z toho, koľko ľudí nosí AirPods. “Pripomína mi to rané dni iPodu, keď som videl ich biele slúchadlá všade, kam som prišiel,” prehlásil Tim Cook počas rozhovoru s investormi.

Aj keď Tim Cook priblížil vôbec prvé oficiálne detaily ku kategórii Wearables, v dokumentoch ju Apple naďalej integruje do sekcie Other, ktorá zahŕňa aj ďalšie produkty: HomePod, Apple TV, iPod touch, Beats a príslušenstvo. Táto kategória vygenerovala tržby vo výške 3,74 miliardy dolárov za tretí štvrťrok 2018. Súčasne došlo k medziročnému nárastu o 37%.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.