Apple vydal macOS 10.13.6 Supplemental Update 2 pre MacBook Pro 2018

Užívatelia Mid-2018 modelov MacBooku Pro s Touch Barom majú dôvod na update. Apple totiž vydal macOS High Sierra 10.13.6 Supplemental Update 2 špeciálne určený pre najnovšie MacBooky.

V popise aktualizácie sa nespomínali žiadne bližšie detaily, iba že zaručí vyššiu stabilitu a spoľahlivosť. Spoločnosť až neskôr pre server MacRumors konkretizovala, že Supplemental Update 2 opravuje kopu problémov, ktoré súviseli s rôznymi súčasťami operačného systému. Tieto bugy mali mimo iného na svedomí početné Kernel Panic obrazovky alebo praskajúce zvuky z reproduktorov.

Nový MacBook Pro má problém, najdrahší model je pomalší, než minuloročný

Podľa užívateľov však problémy nie sú celkom vyriešené. Kým niektorí sú spokojní s opravou, podľa iných vraj problémy pretrvávajú, napríklada pri prehrávaní videa na YouTube. Takisto niektorí užívatelia tvrdia, že aj po inštalácii updatu sa im objavil aspoň jeden Kernel Panic. Podľa záznamu o chybe vraj skolaboval bridgeOS, firmvér na základnej doske zabezpečujúci správny chod viacerých vecí, vrátane čipu T2.

Zmienky o problémoch s Kernel Panic sa pritom objavili v súvislosti s čipom T2 už minulý rok pri iMacu Pro. Existuje preto domnienka, že problém nemusí byť až tak s operačným systémom, ako so samotným čipom alebo subsystémom bridgeOS. Samotný čip T2 však predstavuje kritický doplnok vovnútri iMacu, pretože zjednocuje viacero predošlých čipov a pridáva nové. Okrem SMC, obrazového koprocesoru (ISP), audio radiča a SSD radiča zahŕňa aj Bezpečnostnú enklávu, ktorá zabezpečuje bezpečný boot, šifrovanie úložiska a Touch ID.

komentáre
  1. tak, tak :D …vyvolajme paniku aby sa dopredali stare kusy :D :D :D :D …pak problemik fixneme a začnu fičať aj nové…šikovné veru, len števo sa musi v hrobe obracať :D

    0
    0
  2. Mam MBP15 2018 a pred tymto updatom sa notebook zahrieval a dost fucali ventilatory. Ako som dal aktualizaciu, tak ventilatory su ticho a zohrievanie ustalo, ale to zohrievanie je este celkom silne na moje pomery :/ Takze ten vetracik by sa mohol opat aj zapnut, lebo to teplo ide z vrchu ako je touchbar.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.