Apple vydal druhú beta verziu macOS High Sierra 10.13.4 pre developerov

Apple včera vydal pre developerov druhú beta verziu nadchádzajúcej aktualizácie macOS High Sierra 10.13.4. Druhá beta bola vydaná dva týždne po prvej a dva týždne po vydaní macOS High Sierra 10.13.3. 

Nová beta macOS High Sierra 10.13.4 sa dá stiahnuť z Apple Developer Center alebo pomocou mechanizmu softvérovej aktualizácie v Mac App Store. Samozrejme s nainštalovaným príslušným profilom. macOS High Sierra 10.13.4 obsahuje vylepšenia výkonu a opravy chýb, ktoré boli adresované užívateľmi v predchádzajúcej verzii (macOS High Sierra 10.13.3).

Aktualizácia obsahuje aj podporu pre niektoré nové funkcie, ktoré sme mohli vidieť v iOS 11.3 – napríklad Správy na iCloude (službu, ktorá uchováva všetky vaše správy na cloude). Taktiež bude táto aktualizácia podporovať Business Chat, funkciu, ktorá k nám príde s verejným vydaním iOS 11.3 a macOS 10.13.4.

V novej aktualizácií macOS sa dočkáme aj “dymového pozadia”, ktoré bolo doteraz dostupné iba pre iMac Pro. Okrem iného nás v tejto aktualizácií systém varuje, keď otvoríme 32-bitovú aplikáciu. (Jedná sa o súčasť postupu zlikvidovať všetky 32-bitové aplikácie).

V budúcnosti plánuje Apple odstrániť všetky 32-bitové Mac aplikácie, tak ako to urobil s ich kolegami v iOS. Apple zaujal stanovisko, že macOS High Sierra je posledným operačným systémom, ktorý podporuje 32-bitové aplikácie. A to bez kompromisov.

macOS High Sierra bude posledným s plnou podporou 32-bitových aplikácií, 10.13.4 už používateľov varuje

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.