iOS 13 sa zameria na vylepšenia pre iPad

9.7-inch iPad

Renomovaný novinár a leaker Mark Gurman priblížil prvé plány Applu so systémom iOS 13, ktorý vyjde až na jeseň/podzim 2019.

Nový operačný systém nesie krycie meno Yukon a má sa sústrediť predovšetkým na vylepšenia pre iPad. Tie zahŕňajú napríklad prerobenú aplikáciu Files, ktorá bude pripomínať Finder na macOS. Ponúkne možnosť mať otvorené viaceré karty a tiež by mal priniesť prepracovaný multitasking. Presnejšie by mali užívatelia získať možnosť mať na obrazovke dve okná z jednej aplikácie. To znamená, že ak potrebujete povedzme pracovať súčasne s dvomi súbormi vo Worde, po novom budete môcť. V príprave sú tiež zatiaľ bližšie neznáme vylepšenia pre Apple Pencil.

Gurman tiež vraví, že systém iOS 13 prinesie časť noviniek, ktoré boli plánované už pre iOS 12. Apple si je však vedomý toho, že musí napraviť reputáciu svojho systému po tom, ako užívateľov súčasného iOS 11 vystavil nespočetným problémom so zabezpečením a občasným vážnym problémom s funkčnosťou zariadenia. Tie zahŕňali napríklad problém s funkčnosťou neoriginálnych displejov na iPhone 8 alebo čerstvo medializovaný problém s mikrofónom na iPhone 7 a 7 Plus.

Medzi novinkami, ktoré boli odložené na rok, patrí prerobená domovská obrazovka iPadunová aplikácia Fotky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.