Apple ukončil výrobu routerov AirPort

Routerom od Applu je definitívne koniec. Spoločnosť potvrdila ukončenie výroby svojich routerov AirPort Express, AirPort Extreme a AirPort Time Capsule.

“Ukončujeme výrobu sieťových staníc Apple AirPort. Naďalej budú dostupné cez Apple.com, v kamenných predajniach Applu a u autorizovaných predajcov do vypredania zásob,” povedal hovorca Applu pre portál iMore. Spoločnosť naposledy updatovala ponuku routerov v roku 2012. V roku 2016 spoločnosť potvrdila, že končí s vývojom nových generácií, aby sa mohla venovať ziskovejším produktom.

Spoločnosť zároveň začala cez svoj Online Store predávať sieťové produkty tretích strán. Už v januári/lednu tohto roka uviedla do predaja Linksys Velop Mesh Wi-Fi systém. Očakáva sa však, že portfólio sieťových produktov od iných značiek sa v ponuke Apple Storu rozšíri.

Čo bude s mojim AirPort produktom ďalej?

To je otázka, ktorú si položili viacerí z vás. Spoločnosť plánuje poskytovať servis a náhradné diely pre súčasné modely AirPort behom nasledujúcich piatich rokov. Takisto by nemala byť nijak oklieštená softvérová podpora a užívatelia môžu v budúcnosti dostávať nové softvérové updaty. Súčasne sa na stránke technickej podpory spoločnosti Apple v nasledujúcich týždňoch objavia články, ktoré majú ľuďom pomôcť pri prechode z routerov od Applu na riešenia tretích strán, píše server iMore.

AirPort

komentárov
  1. Jediny router, ktory mal naozaj spolahlivu podporu Time Machine protokolu po sieti a dalo sa spolahnut na zalohy (hlavne tie inkrementalne).. rozne opensource klony na linux nikdy neboli a nie su tak spolahlive (typu zbastleny netatalk).

    Je sice pravda, ze od Sierra OS Apple prechadza na SMB protokol pri Time Machine (Time Capsule pouziva AFP), ale tiez ma proprietary rozsirenia od Apple (ktore su samozrejme nedokumentovane)..

    0
    0
  2. Kravina ako HomePod, zatvorene predajne AppleWatch, predrazene MacBook Pro s Touch Barom, iPhone s cenou cez 1000€…

    Ide to do riadnej r…

    0
    0
  3. Je to veľká škoda, to čo im ide super nechajú len tak a to čo je naprd na to sa sústredia, celé to nejako stráca “víziu”…

    0
    0
  4. Moja skusenost s pozarucnym autorizovanym servisom – mam Apple router AirPort Express – Airport utility mi vypisoval hlasku, ze sa prehrieva, obcas sa odpojil od internetu ale inak isiel bez problemov- dal som do opravy a dostal som cenovu ponuku na opravu 190 € a so zarukou 3 mesiace.

    0
    0
  5. Veru to boli dobre routre.. mam Airport Extreme od r. 2013 a za ten cas s nim nebol ani jeden problem, ze by som ho musel restartnut niekedy a podobne a navyse WiFi cez neho lietalo uz vtedy a ine znacky to este len dotahuju na taku uroven. Skoda tych routrov bude..

    0
    0
  6. @Pavol: jediny servis kam by som dal svoje Apple produkty je SWP v BA, inam nie a moja skusenost so servisom Apple po zaruke vyrobku je uplne ina ako tvoja, takze ja som spokojny…

    0
    0
  7. V honbě za USD Cook pomalu potápí Apple. Zatím je to stroj na peníze, ale celý Mac segment Cook systematicky potápí. MacMini byl updatovaný kdy? Profesionální stroje nejsou – tedy kromě výjimky iMacPro. Základní konfigurace iMaců jsou v praxi nepoužitelné. Monitory pohřbil úplně. Teď pohřbil AirPort. Macy už nemají výhodu bezvadně fungujícího ekosystému, už to není radost je používat.

    Zkusili jste nemít na všech zařízeních poslední aktualizaci Pages? Soubor se neotevře s nesmyslnou hláškou “Chybí požadovaný soubor index.xml”. Dříve SW od Apple poctivě zobrazil hlášku, že je to dokument pro novější verzi SW a že je potřeba upgradovat. Dnes to zobrazí tenhle nesmysl díky kterému laický uživatel usoudí, že je soubor poškozený či u něj na počítači nejde otevřít. To je dnešní – lajdácký a arogantní Apple.

    Už aby technokrat Cook skončil, třeba ho nahradí manažer s vizí.

    0
    0
  8. Uplne suhlasim s Karlem.

    Od nastupu Cooka ( hlavne ze je to hrdy gay ) urobili vela nezmyslov. Kupou Beats zacinajuc, cez HomePod, hodinky co treba denne davat dole a nabijat, zrusenie displayov a routerov, mac mini pomaly doziva, MacBook Pro v nehoraznych cenach, vyhodenie Forstalla…

    Ten darebak nieje odusevnely a nema drive ako mal Steve. Jemu na tom nezalezi.

    0
    0
  9. Vlado, Karel, Peter … pravdu mate! A ja pridavam este nespokojnost s donekonecna neodladenym iOS a 4K Apple TV, ktora poriadne ani 4K nie je :-(

    0
    0
  10. Ano zabudol som prepadak menom “4k” Apple TV. To uz radsej cvakam Netflix a pustam si na LG telku Dolby Vision.

    Kym robili malo produktov boli vzdy bomba.

    Zacali chrlit vela tretiek a su to kraviny.

    Skor mali zaviest do krajin Apple Pay a nie reprak ci si nikto nekupi

    0
    0
  11. Tak tato sprava ma naozaj netesi. Apple routre su presne ta vec ktoru ziaden iny vyrobca nevedel spravit ani z polovice. Prave pri nastavovani apple routrov som x ludom ukazal a ”vysvetlil”im o com je apple ekosystem. Co to znamena jednoduchost. Vnimam poslednu dobu velmi podobne ako vy. Displeje v pecku, atd…
    To karel: U mna skusenost spred tyzdna. Na apple TV 2 (sice starsia dama ale vyborne zariadenie) nedokazem sparovat iphone remote app s APT. Dovod. APT si pyta najskor zapnutie homesharing. Ten vsak nezapnem pretoze kvoli dvojzlozkovej autorizacii a absencii moznosti zadania overovacieho kodu do apple tv sa ani len nelognem do icloud uctu… Dalej APTV3 + iphone ios 11 sice dokazekomunikovat cez remote app ale iba tej z app storu. Ta nativna ios 11 v spodnom vyskakovacom ovladacom panely funguje len s APTV4…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.