Apple rozširuje funkcionalitu sady iWork pre iPad

Apple na svojom evente v Chicagu oznámil niekoľko aktualizácií aplikácií pre iOS, ktoré úzko súvisia s novo predstaveným 9.7-palcovým iPadom.

Aktualizáciou si prešla sada iWork, ktorá bude odteraz vo všetkých troch aplikáciách – Pages, Numbers a Keynote – podporovať Apple Pencil. Vďaka stylusu od Applu bude možné kresliť a robiť poznámky. Hlavnou novinkou číslo jeden v aplikácii Pages bude Smart Annotation. Ide o nový, inovatívny nástroj, ktorý umožňuje užívateľom ľahko dávať, prijímať a zahŕňať spätnú väzbu do dokumentov s použitím Apple Pencil. Vďaka tejto funkcii sa budú všetky komentáre a opravy dynamicky viazať k textu a zostanú priradené ku konkrétnemu textu aj po dodatočných úpravách dokumentu. Funkcia je dostupná od dnes ako Beta.

Apple sa ďalej rozhodol integrovať iBooks Author do Pages. Teda nepriamo – užívatelia na Macu aj iPade budú môcť tvoriť interaktívne digitálne knihy bez toho, aby museli využívať dedikovanú aplikáciu. Užívatelia budú mať na výber rôzne šablóny a možnosť customizovať ich s pomocou nových kresliacich nástrojov v sade iWork, ako aj možnosťou implementovania fotiek zo zariadenia. Na knihe je dokonca možné spolupracovať vďaka sharovaniu práce cez iOS, Mac laebo iCloud.com. Vytvorené knihy môžu byť následne zdieľané s iBooks.

Ďalšou novinkou je režim Presenter Mode v Pages. V tomto režime bude text automaticky scrollovať. Užívatelia si pritom môžu nastaviť rôzne aspekty režimu, ako je veľkosť písma a medzier, rýchlosť scrollovania, typ písma alebo farba pozadia. Novinkou je aj integrácia s úložiskom Box.

Aktualizovaná sada iWork je dostupná už dnes formou bezplatného updatu. To isté platí aj o GarageBand, ktorý dostane novú sadu zvukových efektov pre študentov a tiež nová verzia aplikácie Clips. Spoločnosť oznámila aj, že všetky Apple ID, ktoré sú spravované školou, budú mať namiesto 5GB úložiska k dispozícii až 200GB zadarmo. Platí to však len pre učiteľov a študentov na školách, ktoré využívajú skupinový account management.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.