Apple predstavil nový softvér pre školstvo – Classroom a Schoolwork

Okrem toho, že Apple na svojom evente predstavil updatovanú kancelársku sadu iWork pre iPad, spoločnosť oznámila softvérové riešenia určené priamo pre školstvo.

Prvou novinkou je prehlásenie, že školstvo bude mať k dispozícii 200GB iCloud zadarmo namiesto štandardných 5GB. Novinkou bude aj aplikácia Classroom pre Mac, vďaka ktorej budú môcť učitelia spravovať svoj ročník na diaľku z pohodlia domova alebo kdekoľvek, kde budú mať so sebou svoj Mac.

V súvislosti s tým je predstavená aj nová cloudová aplikácia Schoolwork, ku ktorej možno pristupovať cez internet a učitelia s ňou môžu sledovať progres jednotlivých študentov, ako aj s nimi zdieľať zadania na domáce úlohy, projekty a tak podobne. Jednoduché bude aj priame navigovanie študentov v podporovaných aplikáciách. Classroom aj Schollwork majú byť k dispozícii v júni/červnu, pričom Classroom bude spočiatku dostupná ako Beta.

Celé to rozširuje nové rozhranie ClassKit, vďaka ktorému je možné prepojiť jednotlivé aplikácie so školským systémom. Rozhranie bude dostupné pre vývojárov čoskoro, vďaka čomu bude môcť každý programátor začať plnohodnotne vo svojej apke podporovať školstvo.

Aby sa s týmito a ďalšími novinkami naučilo pracovať čo najviac učiteľov, Apple odštartuje program Apple Teacher Training, v ktorom budú môcť učitelia za progres v náuke získavať odznačiky. Presnejšie ich budú mať k dispozícii 1 milión.

ClassKit

UložiťUložiťUložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.