Apple pracuje na iPhone s bezdotykovými gestami a zahnutým displejom

Znie to možno prehnane, no v najbližších rokoch by sme sa mohli dočkať radikálne iného ovládania iPhonu. S gestami, ktoré nevyžadujú dotyk obrazovky.

Aspoň to tvrdí Mark Gurman z Bloombergu, ktorý si svoju povesť vyslúžil pravidelnými a presnými leakmi o nových produktoch spoločnosti. Podľa jeho najnovšieho článku sa chce Apple odlíšiť na čoraz viac homogénnom trhu so smartfónmi.

Docieliť to má údajne novou technológiou umiestnenou do samotného displeja. Tá by mala umožniť používateľovi ovládať telefón pomocou gest a to bez priameho dotyku obrazovky. Nie je však jasné, na čo by takýto typ ovládania bol určený a aké by malo byť jeho uplatnenie.

Samsung v minulosti podobnú funkciu na svojich vlajkových lodiach ponúkal, no nezožala veľký úspech. Ak je však v niečom Apple naozaj dobrý, je to spopularizovanie doteraz neúspešných technológií. Na podobnom koncepte pracuje aj Google so svojim experimentálnym Project Soli.

Okrem nových gest Gurman hovorí aj o iPhone, ktorého displej by bol zahnutý zhora smerom nadol (narozdiel od napríklad samsungových telefónov, ktoré sú zahnuté po bokoch). Obe technológie sú momentálne vo fáze testovania a objaviť v hotovom produkte by sa mohli najskôr za dva až tri roky. Spoločnosť pracuje aj na nasledovníkovi OLED displejov –– microLED, no ten je od reality vzdialený tri až päť rokov.

Podľa posledných správ to vyzerá, že iPhone v najbližších rokoch čakajú ďalšie pomerne veľké zmeny. Analytici napríklad predpovedajú skladacie displeje už v roku 2020. Uvidíme, čo ma pre nás budúcnosť pripravené.

Koncept flexibilného iPhonu od iDropNews.
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.