Streľba v sídle YouTube: 1 mŕtvy, 3 zranení

V centrále YouTube sa v utorok vo večerných hodinách strieľalo. Útočníkom bola v tomto prípade žena, ktorá už dlhšie obviňovala spoločnosť za to, že na svojej videoplatforme upredňostňuje niektorých youtuberov pred inými.

39-ročná Nasim Najafi Aghdam pochádzala z juhu Kalifornie a vlastnila niekoľko kanálov na sieti YouTube a bola aktívnou bojovníčkou za práva zvierat. Samotnú sieť však kritizovala za to, že YouTube neponúka rovnaké podmienky na rozvoj pre každého a upredňostňuje niektorých youtuberov pred ostatnými. Rovnako tak sa hovorí, že YouTube jej mal cenzurovať videá, avšak toto tvrdenie nemožno potvrdiť ani vyvrátiť.

K útoku na sídlo YouTube došlo o 13:00 miestneho času, resp. v čase 22:00 tunajšieho. Práve vtedy mala vtrhnúť do budovy ozbrojená žena, ktorá sa mala zabarikádovať v miestnosti s mužom, ktorého neskôr polícia identifikovala ako jej priateľa. Muž vo veku 36 rokov utrpel vážne poranenia, jeho stav je kritický. V komplexe tiež polícia našla dve postrelené ženy vo veku 27 a 32 rokov. Americká polícia vyhodnotila prípad ako domáce násilie, ktorého cieľom mal byť práve 36-ročný priateľ streľkyne.

Youtuberka spáchala samovraždu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.