Amazon Alexa zažila rozsiahly výpadok služieb

Alexa

Keď si Amazon počas Super Bowl LII robil srandu o Alexe, ktorá stratila hlas, zrejme netušil, že sa to čoskoro stane realitou.

Práve ku koncu týždňa narazili užívatelia na neobvyklý problém – Alexa odpovedala buď s veľkým oneskorením alebo vôbec. Podľa všetkého sa jednalo o rozsiahly výpadok serverov, na ktorých beží rozpoznávanie hlasu, vďaka čomu sa reproduktory Echo alebo Sonos One stali prakticky nefunkčné. Problém sa tiež dotkol majiteľov inteligentných domácností, ktoré prestali reagovať na hlas a bolo ich treba začať ovládať manuálne alebo s Alexa apkou.

Počet hlásení o výpadkoch sa v čase písania článku znížil a vyzerá to, že Amazon už problém rieši. Najviac hlásení pochádza z veľkomiest ako je Seattle, San Francisco, Los Angeles a New York. Menšie množstvo hlásení tiež pochádza z Londýna, Frankfurtu a ďalších európskych miest.

[poll id=”14″]
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.