AirPower môže stáť 149 dolárov, tvrdí čínsky portál

Ani po takmer roku sme sa nedozvedeli žiadne informácie o chystanej nabíjačke AirPower od Apple. Multifunkčná bezdrôtová nabíjačka od Applu bola prvýkrát predstavená po boku iPhone 8 a Apple vtedy sľúbil, že ju vydá ešte tento rok. Kedy? To nevieme.

Čínsyk server Chongdiantou s odvolaním na svoje zdroje z dodávateľského reťazca Applu však prehlásil, že by sme o AirPower nabíjačke mohli vedieť viac už na chystanom evente. Aby toho nebolo málo, jej cena by sa mala pohybovať na úrovni približne 1 000 čínskych juanov, teda v prepočte 149 dolárov. To by mohlo zároveň znamenať, že by sme sa dočkali podobnej, a možno vyššej ceny  (179€?) v Európe. Na bezdrôtovú nabíjačku je to síce veľa, ale podľa Applu by malo ísť o podložku, ktorá dokáže nabíjať súčasne iPhone, AirPods aj Apple Watch. Takúto vec sa nedávno pokúsil napodobiť aj Samsung s vlastnou nabíjačkou Wireless Charging Duo, predstavenou po boku Galaxy Note9. Jeho nabíjačka je rozdelená na dve časti s rôznym povrchom. Stojančeková je určená na nabíjanie mobilu a plochý “kráter” je pre zmenu určený na uloženie a nabíjanie hodiniek Galaxy Watch.

Zdroje tvrdia aj to, že nabíjačka AirPower by nemala podporovať iba minuloročné telefóny (iPhone 8, 8 Plus, X), ale aj všetky tri tohtoročné modely. To nie je síce žiadnym prekvapením, ale aspoň sa potvrdzuje, že bezdrôtové nabíjanie bude podporovať aj najlacnejší z troch predstavených iPhonov. Ten by mal pritom ponúknuť viaceré kompromisy, vrátane LCD displeja, hliníkového rámu a duálneho fotoaparátu. Namiesto neho by mal lacnejší model ponúknuť len fotoaparát s jednou optikou.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.