Apple údajne chystá viacero lacnejších produktov, medzi nimi aj nový HomePod

HomePod white shelf

HomePod by sa mohol už onedlho dočkať lacnejšieho súrodenca. Ako uvádza server Economic Daily, malo by ísť o jeden z viacerých lacnejších produktov, ktoré Apple tento rok uvedie na trh.

V prípade potvrdenia by sa tak jednalo o tretí lacnejší produkt z dielne Applu, o ktorom vieme. Doposiaľ sa totiž hovorilo o 259-dolárovom iPade s 9.7″ displejom, ktorý by vďaka svojej cene mohol nahradiť iPad mini. Aj o ňom sa v správe hovorí, avšak bez konkrétnej cenovky. Portál ale uvádza, že Apple plánuje bojovať proti klesajúcemu dopytu po tabletoch svojským spôsobom.

iPad Air 2 Gold

Správa tiež reaguje na skôr uvedený výrok analytika Ming-Chi Kua, podľa ktorého by mal Apple tento rok uviesť na trh lacnejší MacBook Air 13″. To by sa malo stať, no presný dátum uvedenia na trh nebol uvedený. Cenová hladina by sa však má pohybovať na úrovni 799-899 dolárov. Nižšia cenovka by mala pomôcť pretrvávajúcej popularite produktu a zvýšiť tak celkové predaje MacBookov o 10-15%.

[poll id=”13″]

Tretím produktom je HomePod. Reportáž vraví, že Apple by mal v druhej polovici roka uviesť na trh lacnejší HomePod. Zrejme by išlo o samostatný model s menšími rozmermi. V prípade pravdy by sa tak spoločnosť chopila rovnakej stratégie, akú zvolili Amazon a Google pri svojich riešeniach. Tie totiž okrem štandardných smart reproduktorov ponúkajú aj ich zmenšené verzie – Amazon Echo Dot a Google Home Mini. Taktiež sa predávajú za nižšiu cenu, čiže si ich môže dovoliť viac ľudí, ktorí chcú experimentovať so smart home konceptom.

Google Home Product Family
Google Home Mini, Google Home, Google Home Max
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.