iPad Pro s Face ID uvidíme údajne už na WWDC

iPad Pro Face ID Benjamin Geskin

Informácie z uplynulých týždňov naznačili tomu, že Apple pripravuje nový iPad Pro s Face ID, ktorý uvidíme ešte tento rok.

Kedy by to však malo byť? To je otázka nejasná a zdá sa, že aj na tú majú teraz analytici odpoveď. Presnejšie analytik Jun Zhang z firmy Rosenblatt Securities. Vo svojej správe pre investorov vyhlásil, že spoločnosť pravdepodobne uvedie tretiu generáciu iPadu Pro na WWDC 2018, ktorá by sa mala konať zrejme v čase od 4. do 8. júna/června vo výstavisku McEnery Convention Center v San Jose.

iPad Pro Face ID Benjamin Geskin

Zhang očakáva, že iPad Pro by mal mať užší rám okolo displeja a mal by vynechať Home Button, podobne ako to spravil Apple pri iPhone X. Či sa redesign dotkne oboch modelov – 12.9″ a 10.5″, nie je známe. Prikláňame sa však k tejto možnosti. Tablety majú na rozdiel od iPhonu X ponúknuť LCD displej a to najmä z dôvodu dostupnosti a ceny. Ďalšia vec, ktorá zostáva nejasná, je výrez, aký nájdeme na novom iPhone.

Zaujímavá je tiež informácia z dodávateľského reťazca, podľa ktorej by mal nový iPad Pro ponúknuť osemjadrový procesor A11X Bionic. Pozostávať má z troch vysokovýkonných jadier Monsoon a piatich úsporných jadier Mistral. Zariadenia by sa mali cenovo rovnať dnešnej generácií, no vzhľadom k dostupným vylepšeniam môžu byť predávané za viac. Výkonom by sa už mohli rovnať MacBookom, avšak platí, že výkon bez aplikácií, ktoré ho nevyužijú, je prakticky zbytočný.

iPad Pro Face ID Benjamin Geskin

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.