V septembri vyjdú len dva nové iPhony, OLED verzia až koncom roka

Apple odkladá masovú výrobu svojej vlajkovej lode s OLED displejom až na október, v septembri tak možno uvidíme len dva nové modely.

Aspoň to tvrdí web micgadget.com vo svojom nedávnom článku. Podľa ich správ z Foxconnu si Apple objednal výrobu len dvoch modelov nového iPhonu 8. Web tak tvrdí, že správy o troch rôznych modeloch (iPhone 7s, 7s Plus a 8/Edition) sú nepravdivé a dočkáme sa jednoducho len iPhonu 8 a 8 Plus.

To je v rozpore prakticky s každou správou, ktorú sme doteraz počuli. Môže však ísť aspoň čiastočne o pravdu – podľa všetkého sa masová výroba OLED iPhonu presúva až na október/november a Apple zatiaľ skutočne objednáva len výrobu dvoch základných modelov v klasickom dizajne. Dôvodom je Touch ID a jeho problematická integrácia pod displej telefónu.

Presun výroby potvrdil aj uznávaný analytik Ming-Chi Kuo, podľa ktorého Apple síce nový iPhone predstaví už v septembri, jeho zásoby však budú skutočne obmedzené. Väčšina ľudí by sa tak k nemu dostala až niekedy začiatkom budúceho roka, zatiaľ čo lacnejšie modely bez zásadných externých zmien by mali byť dostupné od septembra. Podobný scenár už potvrdili weby ako Bloomberg a analytici z Barclays.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.