V príprave je Apple Store v historickej budove washingtonskej knižnice

Apple má v pláne otvoriť ďalšiu predajňu v zaujímavej historickej budove. Teraz ide o historickú Carniege Library vo Washington DC.

Obchod bude samozrejme patriť medzi stále rastúce predajne novej generácie, ktoré spolu s Angelou Ahrendts dizajnoval Jony Ive. Okrem čerstvého vzhľadu v ňom tak nájdeme živé stromy a taktiež priestor pre kultúrne udalosti “Today at Apple”, pod ktorých menom sa budú konať koncerty, workshopy a rôzne prednášky.

Apple zvykne byť k historickým pamiatkam celkom citlivý a výnimkou nebude ani Carniege Library. Podľa hovorcu spoločnosti bude v rámci zachovania historického charakteru budovy a prítomnosť Applu obmedzená na minimum. To znamená čo najmenej nápisov, značiek a log, čo si môžeme ostatne všimnúť aj na oficiálnych renderoch.

“Zistili sme, že veľké a výrazné logá na historických budovách veľmi dobre nefungujú, takže sa väčšinou snažíme nájsť menej nápadné spôsoby, ako ju označiť” hovorí dizajnový manažér pre maloobchod, B.J. Siegel.

Projekt zatiaľ ešte nebol kompletne schválený, Apple si však miestne autority do veľkej miery už priklonil na svoju stranu. Kedy sa však viac než sto ročná budova otvorí aj pre verejnosť, je zatiaľ otázne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť