Today at Apple: prednášky o tvorbe hudby, filmov a umenia sa budú odteraz konať v každom Apple Store

Apple včera oznámil, že svoj edukačný program “Today at Apple” v máji rozšíri do každej zo 495 kamenných predajní po celom svete.

Today at Apple je program, ktorý zahŕňa praktické prednášky v kreatívnych odvetviach ako hudba, fotografia, či programovanie. Bezplatné semináre sa už od minulého konali v novej predajni na Union Square v San Franciscu, teraz však budú dostupné takmer po celom svete. Apple plánuje každú zo svojich predajní vybaviť potrebnou technikou po vzore redizajnovaných Storov novej generácie – pribudnú veľkoplošné obrazovky, zvukový systém a miesta na sedenie.

Záujemci sa budú môcť zúčastniť najrôznejších programov, ktoré budú viesť tzv. “Creative Pros”, alebo ako ich Apple nazýva – umelecký ekvivalent Genius pracovníkov. Prednášať sa bude na najrôznejšie témy – od fotografie a dizajnu, cez maľbu a kresbu, až po strihanie videa, skladanie hudby v GarageBande, či programovanie v jazyku Swift. Pre profesionálov budú určené pokročilé kurzy v programoch Logic Pro x a Final Cut Pro X a pre deti zas kreatívne aktivity ako programovanie Sphero robotov.

Seminár s legendárnym hip-hopovým producentom RZA v brooklynskom Apple Store.

Okrem prednášok sa budú konať aj aktívne workshopy, pri ktorých účastníci vyrazia do ulíc a naučia sa napríklad správnu kompozíciu fotiek. Doniesť si tiež budú môcť vlastnú tvorbu a nechať si tak poradiť od profesionálov. Vo vybraných mestách sa zas ľudia môžu tešiť na špeciálne podujatia s vplyvnými umelcami a hudobníkmi.

Celý program má za účel spraviť z kamenných predajní Applu niečo viac, než len miesto, kam si chodíte kúpiť iPhone, alebo vyskúšať najnovšie produkty. Slovami viceprezidentky maloobchodu, Angely Ahrendts, “Budeme radi, ak bude budúca generácia používať výrazy ako ”Stretnime sa v Apple. Videl si čo dnes dialo v Appli?“”.

komentáre
  1. Preto si uz nic nekupujem od Applu hned day one ale pockam aspon 6mesiacov. Ja mam iMac early 2009 fici stale bez akychkolek problemov akurat som upgadol ramku na 8gb a ide to plynule aj na Maverick Os. Myslim si ze ked este zil Steve Jobs na kvalitu boli v Appli narocnejsi.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.