V iPhone 8 sa možno objaví 3D sensing funkcia

Podľa výskumných poznámok spoločnosti BlueFin Research Partners sú “víťazmi” pre dodávanie 3D sensing komponentov iPhonu 8 spoločnosti Finisar a Lumentum a spoločnosť Broadcom zase zvíťazila v konkurze a bude dodávať spoločnosti Apple bezdrôtové nabíjanie.  

 

Správy sa začali šíriť už minulý týždeň, keď dodávateľ kamerových komponentov pre iPhone Largan Precision potvrdil, že bude odosielať šošovky pre 3D sensing moduly v druhej polovici 2017, zároveň v tejto správe priamo označil spoločnosť Apple a iPhone 8. V ziskových priznaniach vyskočila spoločnosť Finisar, čo nezačuje, že sa môže jednať “o jedného z dvoch alebo troch dodávateľov” VCSEL komponentov pre iPhone 8. Takáto technológia by mohla byť implementovaná do 3D sensing modulu v iPhone 8 a pomôcť “zlepšiť zážitok z rozšírenej reality” v ďalšej generácii iPhonu. Apple a generálny riaditeľ Tim Cook pred nedávnom priblížil detaily svojho plánu priviesť naspäť k životu rozšírenú realitu a následne na to predstavil ARKit, developerskú platformu, ktorá poskytne vytváranie objektov pre aplikácie a užívateľov iPhonov.

LoupVentures predpokladá, že tak “veľmi vylepšený” iPhone 8 bude disponovať lacnejším predným VCSEL laserom a zadným, drahším VCSEL laserom, čo znamená, že AR aplikácie budú schopné predbehnúť obidve kamery. Staršia informácia, ktorá sa nesie spolu s iPhonom 8 hovorila o dvojšošovkovej zadnej kamere by mohla poskytnúť zvýšené rozdelenie medzi dvoma šošovkami a umožniť tak väčší rozdiel v perspektíve, čím ešte vylepší zážitok z AR. Dvojšošovková predná kamera by sa podľa informácií mala v novej rade iPhonov taktiež objaviť, avšak veľa informácií nie o tom nie je.

Veľmi podstatná časť, cena iPhonu 8. Môžeme očakávať nárast ceny. Mnohé stránky predpokladajú, že s novým 3D sensing modulom narastie aj jeho cena približne o 100$. Cena sa teda bude pohybovať okolo 950$ (nerátame veľkosti úložiska). Broadcom bude mať podľa informácií výsadné miesto dodávateľa komponentov bezdrôtového nabíjania pre iPhone 8. Bezdrôtové nabíjanie potvrdil dodávateľský reťazec Wistron a oznámil, že nový model bude určite bezdrôtovým nabíjaním disponovať. Bezdrôtové nabíjanie v iPhone 8 by malo byť poháňané induktívnou technológiou, pretože technológia bezdátového nabíjania na dlhú vzdialenosť v iPhone je ešte roky od skutočnosti.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?