TSMC začne vyrábať procesory A11 už tento mesiac

Apple A11

Je apríl a s ním sa začínajú vyrábať komponenty pre iPhone 8. Zdroje EDN potvrdili, že TSMC zaháji masovú výrobu procesorov Apple A11 už tento mesiac.

O novom procesore zatiaľ vieme, že bude vyrábaný s pomocou 10nm FinFET procesu. Prechod na túto technológiu sa odrazí na menších rozmeroch a nižšej spotrebe. Pri zachovaní rovnakých rozmerov vie byť procesor ešte výkonnejší, než súčasný líder na trhu, Apple A10 Fusion. Ten pozostáva z dvojice výkonných jadier a dvojice úsporných jadier, čím iPhone 7 dosahuje balanc medzi výkonom a spotrebou. Či takú istú technológiu využije aj Apple A11, zatiaľ nie je známe. Čo ale zdroje potvrdili, je, že procesor má vstavaný chladiaci obvod. Môžeme čakať, že Apple túto vychytávku odprezentuje na evente.

Výrobu procesoru bude mať na starosti výhradne TSMC, ktoré získalo exkluzívne práva po fiasku s procesormi od Samsungu. Do konca júla plánuje vyrobiť 50 miliónov procesorov a do konca roka až 100 miliónov kusov, čo znamená, že procesor nájdeme vo viacerých zariadeniach. S istotou ho nájdeme v iPhone Edition, zrejme ho nájdeme aj vo zvyšných dvoch modeloch. Nimi budú pravdepodobne iPhone 7s a iPhone 7s Plus. Či sa dostanú aj do iPadov, zatiaľ ostáva neznáme. Správy ale hovoria o procesore A10X.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.