Apple pripravuje prémiový televízny balíček pre Apple TV

Keď to nevyšlo na prvýkrát, tak to ešte netreba vzdať. Presne tak sa zachoval Apple teraz so svojimi plánmi na poskytovanie živého TV vysielania cez Apple TV, s ktorým chcel debutovať už pri uvedení súčasného modelu na trh.

Plány mu vtedy nevyšli podľa predstáv, keďže stroskotal na poplatkoch. Apple chcel, aby mu poskytovatelia obsahu predávali obsah za lacnejšie, s čím oni naopak nesúhlasili a požadovali, aby Apple poskytoval svoju TV službu za drahšie. Trúfnem si povedať, že v týchto rokovaniach mali navrch práve televízne spoločnosti, ktoré stoja za obsahom, ktorým chcel Apple obohatiť svoju službu.

Spoločnosť teraz prišla s novým riešením, ktoré bude pozostávať z prémiového balíčku, ktorý divákom sprístupní stanice HBO, Showtime a Starz za zvýhodnenú cenu. V súčasnosti predáva každú zvlášť, HBO stojí 15 dolárov mesačne, Showtime $11 mesačne a Starz za $9 mesačne. S novým balíčkom by ale mohli byť všetky tri predávané za nižšiu cenu. A možno ani nie, keďže Apple plánoval predávať sadu kanálov za 35 dolárov mesačne, čo je rovnaká cena, akú stojí HBO, Showtime a Starz pre Apple TV v súčasnosti. Diskusie sú však ešte v ranej fáze, kedy nie je možné odhaliť viac detailov. Takisto, k veci sa odmietli vyjadriť Apple, Lionsgate, Time Warner a CBS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.