Tim Cook odpovedal na otázku, či Apple vyrobí vlastné auto

O možnosti vyrobenia autonómneho Apple auta sa špekuluje prakticky od doby, kedy iPhone 4S priniesol režim “Siri Eyes Free”. Pred rokom alebo dvomi tieto špekulácie nabrali na obrátkach, keď obyvatelia Silicon Valley zbadali, že Apple testuje autonómne jazdenie priamo v uliciach.

Ako to ale v skutočnosti bude? O autonómnych vozidlách sa už dnes hovorí ako o budúcnosti automobilového priemyslu a svoje projekty už realizujú mnohé firmy vrátane Google a Tesly. Tá vo svojich vozidlách ponúka režim autopilota, no stále odporúča, aby ľudia venovali pozornosť jazde, ak by došlo k neočakávanej situácii. Budúcnosť automobilu od Apple však ostala nejasná.

Tim Cook ale v novom rozhovore pre Bloomberg TV odpovedal narovinu, čo si myslí o technológii autonómneho jazdenia a o možnom vozidle. “Sústredíme sa na autonómnu AI a jedná z možností jej využitia je v autonómnych vozidlách. Sú tu však ďalšie možnosti, ale túto pokladáme za akúsi matku všetkých AI projektov. Je to jeden z našich najťažších projektov, na ktorom pracujeme. Takže autonómia je pre nás naozaj úžasná vec.”

A na otázku verejného tajomstva dal oveľa jasnejšiu odpoveď, než kedy predtým. Bodaj by nie, keď je už Project Titan verejným tajomstvom: “Uvidíme, kam nás to zavedie. Z produktového hľadiska ešte nevieme, čo spravíme.” Apple je teda otvorený možnosti vyrobenia vlastného auta. Dodal tiež, že elektrické vozidlá, autonómne systémy a služby zdieľania vozidiel (Uber, Hopin) prišli zhruba v rovnakom čase. Takže nie je vylúčené ani, že Apple spojí všetky tri do jedného.

komentáre
  1. Jaromir Miko: ???????????? ano mas pravdu mohlo to byt horsie , btw nahodou nevies/neviete kedy bude dostupna High Sierra pre public ?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.