Tim Cook v novom rozhovore diskutuje o Francúzsku, umelej inteligencii a ďalších témach

Tim Cook v uplynulých dňoch navštívil Francúzsko a keď už tam bol, tak s ním noviny Le Figaro spravili rozhovor. V ňom Cook rozoberal široké spektrum tém, ktoré sa týkali Francúzska, daňových úľav v EÚ, rozšírenej reality aj umelej inteligencie.

Rozhovor pre francúzske médium sa zaoberal aj tým, aké plány má Apple v tejto krajine. Samozrejmosťou sú nové obchody a jeden z nich by mohol sídliť na Champs-Élysées. Na tejto luxusnej ulici v strede Paríža si Apple už začiatkom roka 2016 prenajal priestory s tým, že by tu mohol otvoriť obchod v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Tim Cook potvrdil, že Apple si skutočne zadovážil priestroy na Champs-Élysées, ale zatiaľ nie je jasné, ako budú využité. Francúzsko zároveň označil za výnimočné miesto plné talentovaných hudobníkov, grafikov, designérov a fotografov, ktorí používajú produkty Applu.

Pokiaľ ide o tie daňové úľavy, pre ktoré Európska komisia vyšetruje Apple, na to Cook dodal len, že Apple platí viac daní, než ktorákoľvek iná spoločnosť na svete a nie je jeho cieľom mať daňové úniky. “Musíme platiť dane tam, kde vytvárame hodnoty. Z nášho pohľadu je zákon jasný,” povedal pre Le Figaro. Zaujímavá situácia v súvislosti s daňami je teraz v USA. Prezident Donald Trump sa už počas svojej predvolebnej kampani nechal počuť, že donúti Apple a ďalšie firmy vyrábať produkty v USA, pričom na všetky importy by bola uvalená až 40% daň. Je to však zložitejšie, než sa zdá, pretože dodávateľský reťazec Applu je roztrúsený po celom svete. Len v Európe má Apple 4 600 dodávateľov a minul tu 11 miliárd dolárov.

No a nakoniec sa zameral na rozšírenú realitu a umelú inteligenciu, no tu sme sa nedozvedeli žiadne nové správy. Povedal len, že Apple sa o rozšírenú realitu zaujíma a že umelá inteligencia sa stala nepostrádateľnou a iPhone je vďaka nej lepší.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.