Tim Cook: “Falošné správy sú jedným z najväčších problémov súčasnosti”

Falošné správy a propaganda už dávno nie sú exkluzívnou náležitosťou Severnej Kórei. Dnes ide o globálny problém, ktorý má moc ovplyvniť výsledky volieb, vďaka čomu niektoré parlamenty vyzerajú, ako vyzerajú.

Tim Cook pokladá dezinformácie za jeden z najväčších problémov súčasnosti. Vyriešiť ho však nie je také ľahké. Viaceré firmy však už posilňujú boj proti dezinformáciám a propagande. Napríklad Facebook začal upozorňovať na to, že zdroj správy nemusí byť dôveryhodný a obsah môže mať manipulačný charakter. U nás na Slovensku pre zmenu projekt Konšpirátori prezentuje zoznam webov s pofidérnym obsahom, ktorých počet rastie. Situácii pritom nepomáha ani fakt, že internet má byť otvorený všetkému a všetkým, vrátane ľahko ovplyvniteľných jedincov, ktorí sa môžu vplyvom falošných správ pridať napríklad ku krajnej pravici.

“Musíme dať zákazníkom nástroje, aby sa s tým vysporiadali. A musíme časť týchto falošných správ vyfiltrovať skôr, než uzrú svetlo sveta bez toho, aby sme ohrozili otvorenosť internetu. Je to jeden z hlavných problémov súčasnosti. Nie je to niečo, čo by malo ľahké riešenie,” povedal Tim Cook v rannej relácii Good Morning Britain. Riaditeľ Applu v súčasnosti cestuje po Európe a navštívil už niekoľko krajín, mimo iného Francúzsko a Veľkú Britániu. Tam sa stretol s premiérkou Theresou May kvôli brexitu. Prekvapivo, budúcnosť Veľkej Británie vidí pozitívne aj keď už nebude súčasťou Európskej únie. Kráľovstvo podľa Cooka určite čakajú nejaké prekážky, ale situácia sa má vyvinúť priaznivo.

komentárov
  1. Od kedy umrel Steve Jobs (Boh mu žehnaj) je mi z Applu stále viac a viac na zvracanie. To, že dali do iOS zadné dvierka pre NSA som ešte ako tak prekúsol, ale to čo sa deje teraz už začína byť neznesiteľné. Propagácia LGBT, multi-kulti, potom si Tím Cook chodil po Wshingtone a šíri ako je imigrácia nevyhnutná (ILegálny imigranti, ILegálny, to znamená vyhodiť tých, čo sa dopustil trestného činu prechodu hraníc bez povolenia! A potom obmädzanie na Islamistov je podľa neho rasizmus a xenofóbia! No kto už len chce tie neprispôsobivé teroristické krysi vo svojej krajine (pozrime sa ako to vyzerá v Nemecku, Taliansku, či Švédsku, kde sú nonstop hlásenia a násilnostiach a znásilňovaní mladých žien) Slováci rozhodne nie a Američania s Trumpom a Alt-Right už tiež konečne dostávajú rozum.) a teraz toto? Viete čo sú Fake news? Všetko čo ide proti establišmentu, všetko čo podrýva vznik Nového Svetového Poriadku. A to sa im nepáči. Apple ako súčasť Illumináckej (nechutné bolo aj vystúpenie Sie, s tou jej malou pedofíliu-propagujúcou baletkou, červeno+modro podsvietené pódiom, Satanistické výjavy) machinácie musí prehlasovať, čo sa mu povie. To že CNN, NBC, Fox News, Markíza, JOJ, DenníkN sú všetko FAKE NEWS, to si už začína uvedomovať veľa ľudí. Konšpirátori.sk je trápny pokus slovenských zapredancov a chytených liberálov zastaviť koniec tohto prehnitého systému, ktorý nevyšiel pretože momentálne slúži akurát tak na to, aby ľudia videli, kde môžu nájsť skutočné informácie a nie ozajstnú propagandu ala bleskovky.sk . A nehnevajte sa “Recepty starých Mám” dať medzi “konšpirátorské” weby, to už je fakt sila. Apple by mal prestať riadiť tento buzík mastný, mal by to vziať Johny Ive, ktorý ešte má ako takú chrbtovú kosť a nedovoliť Applu miešať sa (byť súčasťou) politiky. Radšej by sa mali sústrediť na svoje produkty…na to aký je momentálny stav v tejto oblasti už snáď ma každý názor urobený.

    0
    0
  2. @ja

    ale sak to je mierne presne proti typom ako ty, siritelom bullshitov :)
    len teraz neviem ci si uzitocny idiot alebo plateny diskuter z petrohradu :)

    0
    0
  3. a inak rozum a trump to moc nejde k sebe ze :)

    a tvoj boj proti establismentu, jo s trumpom, to je on ten spravny boj, podvodnickom prvej kategorie a mu bolo jedno ci zapali obycajneho maleho investora alebo velku firmu pripadne establisment :)

    0
    0
  4. @mark/space

    Chlapče tvoj výrok na konci presne ukazuje o čo sa tu jedná. Tvoja Pro USA a Anti-Ruská mentalita je presne to o čo sa hlavnoprúdové médiá snažia a v tvojom prípade jednoznačne vyhrali. Počkaj počkaj, len či sa trafím aké sú tvoje na tvoje preferencie: DenníkN – kvalitná žurnalistika, Rusko – zlo, USA -nebo na zemi, Rihanna/Sia/Beyonce/Coldplay/Cyrus – prvotriedni umelci, Putin – diktátor, Zem&Vek – plátok, Obama – hrdina, Clintonovci – skvelí ľudia, škoda že nevyhrali, Imigranti – výtaní, Kotleba – nacista, a samozrejme Trump – populista, rasista, xenofób atď…. Veď to ti musí byť smiešne akí si predvídateľný. Za takých ako si ty sa tiež modlím, aj keď vďaka tým médiám zrejme žiješ úplne bezbožný život plný sexuchtivosti, závisti a nenávisti. Čo už, Boh ti žehnaj nech dostaneš rozum ;)

    0
    0
  5. “Ja” má v mnohém pravdu, ikdyž to, IMHO, vidí trochu extrémně. Mám děti školního věku a to co jim ve škole “cpou” do hlav je naprosto neuvěřitelné. V 9. třídě mají předmět “Globální výchova” jehož náplní je adorace EU, podpora “uprchlíků”, vysvětlování , objasňování a tvorba “správného názoru”. Ruku v ruce jde Výchova k občanství – být správným Euroobčanem … Mladší mám v 1. třídě, v čítance už není “Ema má maso” ale “Hung je z Vietnamu a rodiče mají večerku”. “Míla má mámu” už není, naopak je tam “Míla nebydlí s mámou” …. a takhle by se dalo pokračovat. Tohle nejsou prkotiny tohle je opravdu hrůza.

    0
    0
  6. Mirek: To je este v pohode. Onedlho budu prepisane aj rozpravky a Snehulienka bude v skutocnosti transgender cernoska a princ ju nezachrani, lebo bude homosexualny krizenec hyspanskej matky a afganskeho imigranta.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.