Koľko zarobil Super Mario Run na iPhone?

Super Mario Run čelil od vydania kritike pre vysokú cenu a nutnosť internetového pripojenia. Napriek tomu sa však postaral o najväčší launch v histórii App Store a prekonal tak predošlý megahit, Pokémon GO. Koľko však mobilný Mario zarobil?

Nintendo pri oznámení finančných výsledkov za tretí štvrťrok 2017 oznámilo vskutku pozitívne správy. V decembri si hru stiahlo 78 miliónov hráčov, z čoho si za plnú hru zaplatilo viac ako 5%. Znie to ako malé číslo, no pre Nintendo to znamená 53 miliónov dolárov. Jednoduchou matematikou teda vypočítame, že plnú verziu si len v decembri užívalo niečo cez 5,3 milióna hráčov a toto číslo mohlo medzitým vzrásť. V nasledujúcich týždňoch tiež vzrastie, pretože hra má vyjsť začiatkom budúceho mesiaca aj na Android.

“Na hru, ktorá si učtuje tak vysokú čiastku, je to naozaj úžasný výkon,” prehlásil konzultant Serkan Toto z Tokia. Dodáva, že aj hry, ktoré ponúkajú nákupy v hodnote 1-2 dolárov, majú problém zarobiť na 5% všetkých svojich hráčov. Vysokú cenu niektorí hráči ale pokladajú za signál, že môžu tvorcom veriť. 24-ročný fanúšik pre The Wall Street Journal povedal, že zaplatiť raz 10$ je lepšie, ako pravidelne platiť menšie čiastky kvôli odomknutiu funkcií vo free-2-play hrách. Existuje však možnosť, že ak Nintendo vydá Super Mario Run 2, tak cena bude o niečo nižšia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.