Štvorjadrový MacBook Pro 13″ môže byť realitou, stačí mu Intel Coffee Lake procesor

Aké výkonné sú procesory Coffee Lake? To je otázka, na ktorú odpovedal Intel v uplynulých dňoch, keď ukázal nové procesory vhodné pre 12″ MacBook a MacBook Pro. Práve tieto by sa mohli dočkať updatu na WWDC ’17. Zrejme však ponúknu len Kaby Lake čipy.

Intel o nových Coffee Lake procesoroch vraví, že pri nedávnom testovaní vykázali až 30% nárast výkonu oproti Kaby Lake čipom. Procesory testovali na počítačoch s Windows 10 pomocou aplikácie SYSmark 2014 v1.5. Takýto výsledok zaznamenali počas testu, v ktorom sa proti sebe postavil zatiaľ nevydaný štvorjadrový Core i7 a starší dvojjadrový Core i7-7500U s frekvenciou 2.7GHz a TurboBoost na 3.5GHz. U nového procesoru Intel nespomína základnú frekvenciu, spomína však 4GHz TurboBoost.

V oboch prípadoch sa jednalo o 15W čipy, vhodné na použitie v 13″ MacBooku Pro. A kedy takéto zariadenie uvidíme? Intel tvrdí, že ak všetko pôjde podľa plánu, nové procesory by sa mohli objaviť v druhej polovici roka. To by mohlo zároveň korešpondovať s tvrdením, že Apple updatuje 13″ MacBook Pro až koncom roka. Podľa analytika Ming-Chi Kuo by však Apple mohol ukázať nový 15″ model s 32GB RAM desktopovej triedy. Vyrábať by sa mal začať v septembri.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.