Severná Kórea zahanbila kapitalistický Západ, predstavila iPad

Inžinieri zo Severnej Kórey neprestávajú inovovať. Po tom, ako pred pár týždňami priniesli nerozbitné plastové poháre, tak dnes prišli s ďalšou inovatívnou novinkou. Volá sa iPad.

Za týmto výdobytkom modernej doby stojí banda talentovaných hláv z podniku Ryonghung, ktorý sa snaží vo všetkom prekonať (čítaj: dobehnúť) hnusnú kapitalistickú USA. Skoro ako sovieti za čias studenej vojny, keď sa bojovalo o to, kto skôr poletí na Mesiac.

Severná Kórea, narozdiel od kapitalistického západu, na svojich zákazníkoch nešetrí a hneď z fleku dostanete tablet so 40 rôznymi aplikáciami. Patrí k nim encyklopédia, kalkulačka, zdravotná aplikácia, kancelárska sada, program zameraný na agrikultúru alebo internetový prehliadač. Ten dokáže podľa inžinierov zobrazovať informácie z rôznych zdrojov (ktoré povolí veľký Kim). Inak je počet dostupných webstránok kratší než táto veta.

North Korea iPad

Ryonghung iPad disponuje pokročilým hardvérom – štvorjadrovým procesorom s frekvenciou 1.8GHz, 1GB RAM a čo je asi najprevratnejšie, 8GB hard disk. Súdruhovia naozaj nešetria miestom! Súčasťou sady je rovno aj ochranný obal s klávesnicou a kapitalistickým USB portom. Pre tých technologicky zdatnejších tiež ponúka HDMI. Keď sa náš kolega Martin opýtal súdruhov, na čo slúži HDMI, tak sa jasnej odpovede nedočkal.

Zároveň týmto po Martinovi vyhlasujeme pátranie, naposledy bol videný v Pchjongjangu, ako sa skúšal pripojiť severokórejským iPadom na Facebook.

north-korea-is-best-korea

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.