Samsung už tento mesiac ukončí príbeh Galaxy Note7

Galaxy Note 7 Titanium Grey

Mohol to byť skutočne silný konkurent iPhonu, jeho sila ho však napokon zničila. Príbeh Galaxy Note7 je ako kniha, ktorej posledná kapitola bude napísaná tento mesiac.

Samsung totiž oznámil, že ešte tento mesiac zverejní výsledky svojho rozsiahleho vyšetrovania. Ním chcela spoločnosť prísť na príčinu, prečo batérie Galaxy Note7 samovoľne explodovali a ohrozovali tak svojich užívateľov. Hlásenia sa začali objavovať už krátko po vydaní telefónu a zanedlho bol celý svet zamorený správami o vybuchujúcich Samsungoch. To spoločnosť donútilo stiahnuť prvé modely z obehu a následne vypustila do obehu druhú várku, ktorá však mala rovnaký problém. To už spôsobilo, že Samsung jednoducho permanentne stiahol telefóny z trhu a o Galaxy Note7 sa začalo už po dvoch mesiacoch hovoriť v minulom čase.

Presná príčina výbuchov nie je známa, no vzhľadom k tomu, že k nim dochádzalo len v USA a nie v Európe, môže to mať čo dočinenia s iným napätím v zásuvkách alebo inými čipmi. Americká verzia Galaxy Note7 sa totiž od Európskej líši použitým hardvérom. Raz to sú procesory, inokedy to je anténa prispôsobená pre daný región. Problémy sa objavili aj v Ázii a na iných kontinentoch. Prekvapivo však práve tu v Európe bolo minimum-až-žiadne hlásenia. Samsung však začal problém riešiť drasticky, spustil výmenný program a teraz vydáva finálny update pre Note 7. Doslova. Aktualizácia totiž navždy vybije Galaxy Note 7.

Samsung Galaxy Note7 Blue Gold

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.