Samsung Gear S3 sú odteraz kompatibilné s iPhonom!

Samsung Gear S3

To najlepšie na záver alebo “One more thing”. Tentoraz si ju však pripravil Samsung.

Firma totiž ku koncu veľtrhu CES 2017 vydala ešte jedno oznámenie. V ňom firma oznámila, že jej inteligentné hodinky sa odteraz dajú pripojiť k iPhone. Čo sa týka funkcionality, tak je obmedzenejšia oproti Apple Watch, ale s tým treba počítať, keďže Apple si nepraje, aby konkurenčné gadgety mali toľko benefitov čo jej vlastné. Už v základe však hodinky potešia vyspelým operačným systémom Tizen, ktorý je zaslúžene druhým najpopulárnejším vo svete wearables. Systém z dielne Samsungu totiž prekonal aj Android Wear a mnohí výrobcovia vrátane Huawei zvažujú prechod z AW na Tizen.

Platforma Tizen vo svojej plnohodnotnej forme ponúka vlastný obchod s aplikáciami a ciferníkmi. Osobne mi tiež viac vyhovuje rozhranie systému oproti watchOS. Rozhranie je podstatne jednoduchšie a intuitívnejšie vďaka točivej lunete, ktorá v podstate prenáša funkcionalitu ClickWheel na hodinky. Výhodou oproti digitálnej korunke Apple Watch je určite veľkosť lunety, ktorá sa točí okolo displeja. Výhodou hodiniek Gear S3 je tiež vstavané GPS a podpora mobilného pripojenia, vďaka čomu môžu byť používané aj nezávisle od telefónu.

Pri hodinkách Gear S2 ma tiež zaujala ilúzia trojrozmerného displeja. Reflekcia materiálov, hrubé sklo a senzor okolitého svetla ukrytý pod displejom tam spôsobujú, že niektoré ciferníky pôsobia, akoby mali viac vrstiev a ručičky akoby levitovali v okolitej tme. Skutočne zaujímavý efekt, ktorý som na svojich Huawei Watch nemal možnosť vidieť.

Nové aplikácie Gear S a Gear Fit pre iPhone podporujú nasedujúce zariadenia:

  • Gear S2
  • Gear S2 classic
  • Gear S3 Frontier
  • Gear S3 classic
  • Gear Fit2

https://youtu.be/ynTB211p1PQ

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.