Ming-Chi Kuo odhaľuje detaily o nových iPadoch na rok 2017

iPad Pro 10.5-inch

Že chce tento rok Apple predstaviť iPad v novej veľkosti, je už skôr verejným tajomstvom. Stále však nie je jasné, o koľko iPad vyrastie.

Analytik Ming-Chi Kuo to prezentoval vo svojej “novoročnej” správe. V nej vyhlásil, že tento rok budú uvedené tri modely iPadu a zároveň odhalil prvé špecifikácie. Samozrejmou novinkou má byť 12.9-palcový iPad Pro 2. Po jeho boku vyjde nový iPad s displejom o veľkosti v rozmedzí 10″ až 10,5″. Zachová si pritom rozmery súčasného modelu, no dôjde k zmenšeniu rámčeku. Oba modely ponúknu procesor A10X, ktorý bude výkonnejšou variantou procesoru z iPhone 7. Tento procesor bude vyrábať TSMC, ktoré je hlavným výrobcom procesorov pre iPhone a iPad.

Tretím zariadením má byť nový, lacnejší model so štandardným 9,7″ displejom a procesorom A9. O výrobu procesorov pre tento tablet sa postará Samsung, ktorý ich dodával aj pre iPhone 6s. Z popisu to tiež vyzerá, že práve tento model môže nahradiť iPad mini a bude jediným cenovo dostupným riešením s prijateľnými rozmermi. Čo sa však týka predajov, nemáme čakať zázraky. Tu analytik očakáva pokles o 10% a celoročné predaje majú činiť 35 až 37 miliónov kusov. Dôvodom je, že o nový ±10″ model má byť záujem hlavne u firiem, zatiaľ čo 9.7″ model zaujme širokú verejnosť. Tento model má tvoriť 50 až 60% všetkých predaných iPadov v tomto roku.

 

komentárov
  1. Keby dali iPadu USB-C a nejaký viac upravený iOS, ktorý by napríklad zvládol aj okná a externý monitor s iným obsahom, bolo by to top. Keď už chce Apple robiť z iPadov počítače, tak nech poriadne.

    0
    0
  2. Když jsem před lety viděl tuhle parodii https://www.youtube.com/watch?v=7J2Au80BmHc
    … nenapadlo by mne, jak blízko bude brzy realitě.

    V zásadě všechny velikosti co vyšly od původního 9,7″ jsou doslova jen větším či menším nesmyslem. iPad mini je využitelností skoro na úrovni iPhonu, a iPad “Pro” je s OS z telefonu jen neohrabané přerostlé cosi.

    0
    0
  3. Adomm, vsetko co pises, dokaze sucasny ipad.

    Nocom, suhlas. Len treba si uvedomit, ze nalada spotrebitelov a vyuzitelnost sa v case meni. Apple sa prisposobuje, aby mal co najvacsi predaj. Za cias Jobsa sa az tak neprisposoboval, viac ako na predajsnost sa orientoval na dobry produkt.

    0
    0
  4. bacil, presne tak, a preto už apple nie je o tom, o čom bolo dávnejšie… pretým to bolo o produkte, dnes o marketingu… a úplne najtragickejšie je to, že tom sám Jobs vedel: https://www.youtube.com/watch?v=-AxZofbMGpM nechcem patriť do kategórie tých “čo vedia ako by to to robil Jobs”, ale myslím že dnes je viac a viac ľuďom jasné, čo by nerobil Jobs :)

    0
    0
  5. bacil : ak by to bola pravda, bolo by to fantastické. Ale ja nemyslím zrkadlenie obsahu, ale využitie externého monitora ako u Macov. iPad vlastním, takže ak je nejaká možnosť tak sem s ňou.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.