Rozpoznávanie tváre namiesto Touch ID? Firmvér HomePodu to naznačuje

Nedávny únik informácií naznačil, že Apple v novom iPhone 8 plánuje nahradiť Touch ID novým systémom rozpoznávania tváre. Z toho dôvodu sa na povrch dostalo mnoho otázok. 

 

Jednou zo zásadných otázok nahradenia Touch ID novým systémom rozpoznávania tváre je Apple Pay. Teda ako bude Apple Pay fungovať s rozpoznávaním tváre? Plánuje Apple odstrániť Touch ID úplne? Je možné, že na tieto otázky dostaneme onedlho odpoveď. Už sme videli dôkaz, že Apple pracuje na systéme rozpoznávania tváre v iPhone 8 a to pomocou vydaného firmvéru pre HomePod. Teraz sa na verejnosť dostali doplňujúce informácie, ktoré potvrdzujú, že Apple má mechanizmus pre autentifikovanie Touch ID platieb pomocou skenu tváre namiesto odtlačku prsta.

Riadok com.apple.passbook.payment objavený iOS developerom @r_idn vo firmvéri HomePodu odkazuje na verifikačné dáta pre platbu “pearl.field-detect” a “pearl.pre-arm”. Ako sme zistili z predošlých informácii, “pearl” odkazuje na Pearl ID, krycie meno pre systém rozpoznávania tvári od Apple. Zdá sa, že aktuálna implementácia ešte nie je hotová, keďže peral bol spomenutý iba v prezentácií a nie autentifikácií. Myšlienka nahradenia Touch ID systémom rozpoznávania tvárí vyvoláva u mnohých ľudí skeptizmus, aj napriek tomu, že sú tieto systémy rovnako bezpečné.  Jedna z uniknutých informácií naznačuje, že technika rozpoznávania tvárí od Apple zaznamenáva viac dátových bodov než sken odtlačku prsta. Tým sa rozpoznávanie tváre stáva bezpečnejším než Touch ID.

Zatiaľ nie je známe ako bude pracovať Apple Pay bez tlačidla Domov a skeneru odtlačku prsta, no môžeme predpokladať, že to bude nejakým spôsobom súvisieť so skenovaním užívateľovej tváre s potvrdením platby pomocou prstu na displeji, tak ako tomu je v aktuálnych iPhonoch. Predošlá informácia, ktorú sa podarilo získať vďaka firmvéru HomePodu prezradila, že nový iPhone 8 nebude disponovať celodisplejovým skenerom odtlačkov, tak ako to tvrdené. Naopak teraz sa viac a viac presvedčujeme o tom, že nový iPhone od Apple možno nebude disponovať žiadnym fyzickým skenerom odtlačku prstov.

Viac o novom iPhone 8 tu a o novom HomePode tu.

 

komentáre
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.