Ako bude vyzerať vrchná časť iPhonu 8? Nové makety nám prinašajú dve možnosti

Už iba mesiac a niečo nás delí od očakávaného septembrového predstavenia výročného iPhonu, ktorý bude známy ako “iPhone 8”. Nedávny firmvér od HomePodu nám v podstate prezradil, že iPhone 8 bude disponovať edge-to-edge (od rohu k rohu) displejom a vpredu vstavaným senzorom. 

Stále ale nie je známe, ako bude iOS 11 začlenení do všetkých týchto drastických zmien hardvéru. Nové makety od Allena Pikea a Max Rudberga nám ukazujú, ako by tieto zmeny hardvéru mohli ovplyvniť fungovanie a funkcie iOS 11 na iPhone 8. Makety sa obzvlášť zameriavajú na jeden kuriózny prídavok v bete iOS 11. Veľké časti bannerov s textom, ktoré sú umiestnené nad aplikáciami ako sú Správy, Mail a App Store. Allen Pike poukázal, že tieto “Veľké nadpisy” ako ich nazval, sa nachádzajú pod navigačnými tlačidlami v mnohých aplikáciách, ktoré sú na aktuálnych iPhonoch “podivne prázdne”.

 

Pikeova teória, neskôr ošetrená v ďalších maketách od Rudberga hovorí, že iOS 11 vymení navigačné tlačidlá z vrchnej časti obrazovky na spodnú. Nazývanú aj “function area”, kde budú užívatelia schopný jednoduchšie stlačiť UI príkazy aby preskakovali medzi aplikáciami. Rudbderga taktiež napadli tri veci, ktoré by mohol Apple do nového zariadenia pridať v kombinácií s novým predným senzorom a navigáciou v spodnej časti displeja. Na prvej makete vidíme, že celistvosť 5,8 palcového displeja iPhonu 8 je použitá pre statusový bar a navigačné tlačidlá na spodnej strane hneď vedľa virtuálneho tlačidla domov.

 

V ďalších dvoch dizajnoch sa iPhone 8 líši vo vizuálnom prevedení, kde jeden dizajn má začiernený vrch displeja a v ňom zapracovaný status bar aby tak bola v popredí celistvosť displeja. Na druhom dizajne je displej ohraničený a je vymedzené miesto pre statusový bar v okolí reproduktoru, kamery a senzoru. Teda je vidieť kde presne displej končí. Tento týždeň nám firmvérové dáta HomePodu odhalili, že ryha (reproduktor, kamera a 3D senzor) bude usadené medzi “rozdelený” status bar, kde nám bude iOS 11 ukazovať dáta ako je pripojenie, batéria, Bluetooth a ďalšie na obidvoch stranách rozdeleného status baru. Pri ryhe v strede status baru vzniká jednoduchá otázka. Kde bude v novom iPhone s iOS 11 zobrazený čas? Zdá sa, že na pravej aj ľavej strane status baru je ešte kúsok voľného miesta a preto je možné, že sa čas bude nejakým spôsobom nachádzať na jednej zo strán.

Senzor na prednej strane iPhonu 8 bol v poslednej dobe často riešenou súčasťou iPhonu a kvôli nej vzniklo aj mnoho makiet, ktoré ukazovali, ako by tento senzor mohol vyzerať. Očakáva sa, že tento  bar bude obsahovať reproduktor, kameru a nový 3D pokročilý senzor na rozpoznávanie tvárí. Predchádzajúce informácie tvrdia, že sa Apple plánuje zbaviť Touch ID a spoliehať sa iba na schopnosti rozpoznávania tváre, pre platby a ďalšie iOS elementy, ktoré doteraz strážil odtlačok prstu.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.